"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şimdi de KHK çeteleri türedi

20 Şubat 2017, Pazartesi
OHAL kapsamında çıkarılan KHK’larla yapılan hukuksuz ihraçları fırsat bilen çeteler harekete geçti. Çetenin hatırı sayılır kişilerce geri dönüşleri sağlamaları ise dikkat çekici.

OHAL kapsamında çıkarılan KHK’larla yapılan hukuksuz ihraçları fırsat bilen çeteler harekete geçti. Bazı kurumlarda çalışan kişilerin, kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilenlerden ‘sicilini temizleme ve kamuya geri dönme’ vaadiyle yüklü miktarda para aldığı Ankara kulislerinde konuşuluyor. Hukuksuz bir şekilde ihraç edilenlerin hak arama yöntemleri ne kadar yanlış ise bu şekilde sonuca ulaşmaları da o kadar büyük bir garabet. Öğrenilen bilgilere göre, bu çetelerin verdiği sözü, eğer kişi hakkında açılmış bir soruşturma veya dava yoksa tutabiliyor. Devletin bazı önemli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan veya yasama, yürütme ve yargıda ya da sicilin temizlenebildiği kritik kurumlarda hatırı sayılır tanıdıkları bulunan bu kişiler, birçok kişinin göreve dönmesini sağladıklarını da rahat rahat anlatabiliyorlar. 

KHK’lar evlilikleri de bitiyor

OHAL kanun hükmünde kararnameleri (KHK) ile kamu hizmetinden ihraç edilen on binlerce kişinin mağduriyeti konuşulurken gözden kaçan önemli bir gerçek var. O da KHK’ların boşanma ve velayet davalarını rekor oranda artırdığı. KHK ile ihraç edilenlerin çocuklarının yaşadığı mağduriyet olağanüstü bir hal aldı. 15 Temmuz sonrası aile mahkemelerine başvurular anormal arttı. Evli çiftlerden birinin KHK ile meslekten ihraç edilmesi durumunda çiftler, çocuklarının mağdur olmaması, mal varlıklarının korunması vb. sebeplerle anlaşmalı boşanma yoluna gidiyor.

Anlaşmalı davalar açılıyor

Boşanmış ve çocuğu bulunan ebeveynlerden, çocuğun velayetine sahip ebeveynin KHK ile ihracı durumunda yine anlaşmalı velayet davası açılıyor ve çocuğun velayetini diğer ebeveyn alıyor. Gazete Duvar’ın haberine göre, aile mahkemelerinin üyeleri, kimi çiftlerin bütün bu süreçte birbirinden gerçekten koptuğunu ve çocukların velayet davalarının çok büyük kavgalarla geçtiğini anlatıyorlar.

Okunma Sayısı: 8548
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    20.2.2017 12:15:10

    YASAL hal altında YASADIŞLILIKLARIN yaşandığı GARABET,DALALET,ZULMET devrindeyiz.

  • mahir

    20.2.2017 10:29:48

    Hukuk olmayınca böyle asalakların ortaya çıkması normal

  • 672 khk magduru

    20.2.2017 00:50:29

    Allah'ım daha zorunu göstermesin NNasil bir zaman diliminden geçiyoruz. Allahim bizi arsiz hirsizin gaddar zalimin ve munafigin eline birakma. Biz sadece sana ibadet eder ve sadece Sen'den yardim dileriz Allah'ım.. Amin

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı