"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sınır karakollarına saldırı düzenlendi

27 Nisan 2017, Perşembe 09:37
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Karaçok Dağı'ndaki YPG hedeflerini vurmasının ardından Hatay ve Mardin'de sınır karakollarına saldırı düzenlendi. Suriye topraklarından düzenlenen saldırılarda 2 asker hafif yaralandı.

Hatay ve Mardin'deki hudut karakollarına saldırı düzenlendi. 2 asker yaralandı. TSK, Suriye'de YPG kontrolündeki bölgeye misliyle karşılık verildiğini açıkladı.

İlk saldırı Hatay'daki Gökhan Sınır Karakolu'na düzenlendi. YPG kontrolündeki Afrin bölgesinden tanksavar silahıyla atışlar yapıldı. Karakolda bulunan bir araç zarar gördü, can kaybı yaşanmadı.

İkinci saldırı ise rejim güçlerinin kontrolündeki bölgeden geldi. Havan mermisinin hedefinde bu kez Kızılçat Sınır Karakolu vardı. Patlamanın şiddetiyle karakolun gözlem kulesindeki camlar parçalandı, karakol çatısı hasar aldı.

Son saldırı Mardin Kızıltepe'deki Akdoğan, Haznedar ve Karatepe sınır karakollarına düzenlendi. Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PYD/PKK/YPG unsurlarının bulunduğu bölgeden tanksavar silahlarıyla atış yapıldı. Saldırıda 2 asker hafif yaralandı, Türk Silahlı Kuvvetleri, saldırılara misliyle karşılık verdi.

Bölgedeki havan tespit radarlarıyla önce ateş açılan mevziler belirlendi. Ardından da fırtına obüsler ve havanlarla karşılık verildi. Genelkurmay Başkanlığı hasara ilişkin fotoğrafları da paylaştı.

Okunma Sayısı: 2330
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı