"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sınırda ağlatan kavuşma

23 Kasım 2018, Cuma 18:40
İdlib’de patlamada yaralanması üzerine getirildiği Türkiye’de tedavisi tamamlanan 14 yaşındaki Suriyeli kız, uzun süredir ayrı kaldığı ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

‘1.5 yıldır ailemi görmemiştim

Sağlığına kavuştuktan sonra ailesiyle yeniden bir araya gelme isteğini yetkililere ilettiğini anlatan E.H.Y, “Onlar da yardımcı oldular. 1,5 yıldır ailemden kimseyi görmemiştim, çok mutlu oldum. Emekleri geçenlere teşekkür ediyorum.’’ diye konuştu. Anne W.H.Y. de uzun süre sonra kızına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu vurguladı. Ailesiyle sınırda kavuştuktan sonra Suriye’ye dönen E.H.Y, Türkiye’den ayrıldığı sırada duygusal anlar yaşandı. 

Suriye’nin İdlib şehrindeki patlamada yaralanmasının ardından Türkiye’de tedavi edilen 14 yaşındaki kız çocuğu uzun süredir ayrı kaldığı ailesine Hatay’daki Yayladağı Sınır Kapısı’nda kavuştu. Mersin’de tedavi edilen E.H.Y’nin (14) ailesine kavuşma hayali, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hatay Valiliği ile Türk Kızılayı yetkililerince gerçeğe dönüştürüldü. Patlamanın etkisiyle birçok kez ameliyat edilen Suriyeli E.H.Y, ayrı kaldığı ailesiyle yeniden bir araya gelmek için yetkilerden yardım istedi. Türk yetkililer, görüşmeler sonucu Suriye’de yaşayan aileye ulaşarak Yayladağı Sınır Kapısı’na getirdi.

E.H.Y. burada 1,5 yılın ardından ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Kavuşma anında Suriyeli kız, ailesi ve görevlilerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Uzun süre gözyaşları içinde kalan E.H.Y, ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Duygularını tarif etmekte zorlandığını belirten E.H.Y, “İdlib’de evimizin yakınına düşen bombanın patlaması sonucu ağır yaralandım. Beni Türkiye’ye tek başıma getirdiler. Çok şükür burada tedavim oldu ve sağlığıma kavuştum. Ben Türkiye’ye geldiğimde ailem orada kaldı ve uzun süre kimseden haber alamadım.’’ dedi. 

AA

Etiketler: Suriye, İdlib, aile, Hatay
Okunma Sayısı: 1782
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı