"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sıra KHK’lı öğretmenlerde

21 Kasım 2018, Çarşamba 17:50
CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, “Özel sektörde çalışma izni verilen hekim arkadaşlar gibi, sadece güvenlik soruşturması veya KHK ile görevinden uzaklaştırılmış, özlük hakları alınmış olan öğretmenlerin de çalışabilmesini sağlamak gerekiyor” dedi.

Diğer KHK’lılar ne olacak?

KHK’lı vekillerin özgeçmişi oraya sığmadı

Kasap, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, “emeklilikte yaşa takılanlar için 750 milyar lira gerektiği” söyleminin “kandırmaca olduğunu” iddia etti. Kasap, söz konusu mağduriyetin giderilmesinin maliyetinin 18 milyar lira olduğunu söyledi.

Geçen hafta Genel Kurulda “sözde sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik yasa teklifinin” kabul edildiğini anımsatan  Kasap, bu kanunun “sağlık personeline şiddeti özendirdiğini” öne sürdü.

15 Temmuz sonrası KHK ile ihraç edilen öğretmenlerin özel sektörde çalışmalarının yasaklandığını ancak hekimler için bu yasağın getirilmediğini söyleyen Kasap, şöyle devam etti:

“Özel sektörde çalışma izni verilen hekim arkadaşlar gibi, sadece güvenlik soruşturması veya KHK ile görevinden uzaklaştırılmış, özlük hakları alınmış olan öğretmenlerin de çalışabilmesini sağlamak gerekiyor. Bu insanların, yaklaşık 100 bin insanımızın mahkumiyeti yok, yargı kararı yok. Buna rağmen şu anda işlerine gidemiyorlar.” 

Kurt yapmaz kuzulara, şah olsa

Ali Fazıl Kasap, Emekçilerin maaşlarındaki kaybın telâfi edilmesi gerektiğine işaret eden Kasap, “Enflasyon oranı yüzde 25’lere vurmuş. Cumhurbaşkanı’nın maaşına yüzde 26 artış sağlanmış. Yüzde 25 olarak tüm iş camiasına yansıması gerekiyor.” dedi. 

Kasap, Necip Fazıl Kısakürek’in Destan şiirinden “Bir kişiye dokuz, dokuz kişiye bir pul/Bu taksimi bir kurt yapmaz kuzulara şah olsa.” dizelerini okuyarak, “İktidarın adaletten beklentisi bitmiş olsa gerek.” ifadelerini kullandı.

AA

Okunma Sayısı: 43668
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı