"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şırnak'ta Paralel PKK okulu skandalı!

07 Ekim 2015, Çarşamba 14:43
Silopi Cumhuriyet Ortaokulu'nu basan eli silahlı teröristler bir kaç gündür öğretmenleri "Burada eğitim yapmayacaksınız. Bu okul kapanacak. Okula gelmeyin, öğrenciler de gelmeyecek" diyerek tehdit etti. Terör örgütünün sözde gençlik yapılanması öğrenci velilerine de, "Bizim kurduğumuz okullar açılacak. Bundan sonra çocuklarınızı bizim okullarımıza göndereceksiniz." diyor.

Türkiye son günlerde şehitlerine ağlarken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör örgütü adeta "paralel devlet yapılanmasını" hızla tamamlayacak noktaya geldi. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşanan skandal son günlerde doğu illerinde yaşanan dehşeti gözler önüne serdi. 

ÖĞRETMENLER TEHDİT EDİLDİ

Rotahaber'in aldığı bilgiye göre, Silopi Cumhuriyet Ortaokulu'nu basan eli silahlı teröristler bir kaç gündür öğretmenleri "Burada eğitim yapmayacaksınız. Bu okul kapanacak. Okula gelmeyin, öğrenciler de gelmeyecek" diyerek tehdit ediyor. 

Rotahaber'e konuşan ancak ismini açıklamayan okulun öğretmenleri, "Bütün bu tehditlere rağmen hiçbir tedbir alınmıyor. Okul yönetimi ve ilçe milli eğitim müdürlüğü 'mecburen geleceksiniz' diyerek bizi zorluyorlar. Her gün acaba 'öldürülür müyüz?' korkusuyla okula gidiyoruz. Ama okulda öğrenci de yok, eğitim de yapılmıyor." dedi. 

TERÖRİSTLER, "ÇOCUKLARINIZI BİZİM OKULLARIMIZA GÖNDERECEKSİNİZ" DİYOR

Öte yandan PKK terör örgütünün sözde gençlik yapılanmasına üye olduğu söylenen eli silahlı teröristlerin Silopi'de öğrenci velilerini de tehdit ederek, "Çocuklarınızı o okullara göndermeyeceksiniz. Yakında o okullar kapatılacak. Bizim kurduğumuz okullar açılacak. Bundan sonra çocuklarınızı bizim okullarımıza göndereceksiniz." dediği öğrenildi. 

ÖĞRETMENLER CAN DERDİNDE, YÖNETİCİLER EĞİTİM BİR-SEN'E ZORLA ÜYE YAPMA TELAŞINDA

Konuyla ilgili olarak endişeli bir şekilde yakınan okulun öğretmenleri, "Bütün bunlar olurken eğitim müdürlüğü idarecileri öğretmenlere, 'Eğitim Bir Sen'e üye olacaksınız' diye baskı yapıyor. Biz can derdindeyiz, yöneticilerimizin tek derdi ise iktidar yanlısı sendikaya üye olmamız" dediler. 

YENİ ATANAN ÖĞRETMENLER AĞLAYARAK OKULA GİDİYOR

Öte yandan okulda daha önce yöneticilik yapmış bir öğretmen ise, "Maalesef Silopi'de benim görev yaptığım okuldan arayan öğretmenler de aynı şeyleri anlattı. Durum şu an çok vahim. Ancak hiçbir tedbir alınmadığı gibi, öğretmenlerin can güvenliği de sağlanmıyor. Yeni atanan, genç, yeni mezun meslektaşlarımız, adeta öğretmen olduklarına pişmanlar. Her gün ağlayarak, sızlayarak okula gidiyorlar. Bu soruna derhal bir çözüm bulunması gerekiyor" dedi. 

DEVLETİN TEMSİLCİLERİ: OLAYDAN HABERİMİZ YOK

Konuyla ilgili olarak Rotahaber'in bilgi almak için ulaştığı Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Silopi Kaymakamlığı ve Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise "Olaydan haberleri olmadığını, böyle bir bilginin kendilerine ulaşmadığını" söylemekle yetindi. Silopi Kaymakamlığı, "Bizim bilgimiz yok Valilik size yardımcı olsun" dedi. 

Etiketler: tehdit, şırnak, silopi, pkk, okul
Okunma Sayısı: 4028
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı