"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şırnak'tan patlama ve silah sesleri yükseliyor

03 Mayıs 2016, Salı 13:55
Şırnak şehir merkezinde uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlayan operasyonlar devam ederken, Bahçelievler ile Yeni Mahalle'de dün gece duyulan patlama ve silah sesleri halen devam ediyor. PKK'lı teröristlerin patlayıcı tuzakladığı evler tank atışları ile imha ediliyor.

Kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla 14 Mart günü merkezde geçerli olmak üzere ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlayan Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu sürüyor. Yasağın sürdüğü kent merkezindeki Bahçelievler ve Yeni Mahalle'de dün akşam başlayan patlama ve silah sesleri bu sabah saatlerinden itibaren devam ediyor. PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalar sonrası mahallelerden yoğun dumanlar yükseliyor. PKK'lılardan temizlenen Yeşilyurt, Gazipaşa, Dicle ve Cumhuriyet Mahalleleri'nde teröristler tarafından yollar ile rögarların altına ve evlerin girişi ve içlerine tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar tespit edilerek tek tek imha ediliyor. Bomba düzeneklerinin tuzaklandığı tespit edilen evler, tanklarla yapılan top atışları ile imha ediliyor. 

Teröristler kaçmak için, halkın terk ettiği evlerin duvarlarını delerek bitişikteki evlere  geçiş yapıyor. Tespit edilen tüneller tek tek imha edilirken, mahallelerde kurulan hendek ve barikatların kaldırılması için çalışmalar ediyor.

Kent merkezinin yüzde 80'i patlayıcı ve PKK'lılardan temizlenirken, İsmetpaşa, Yeni ve Bahçelievler mahallelerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık sıcak temas sağlanıyor. Devam eden operasyonlarda bugüne kadar 291 PKK'lı etkisiz hale getirildi ve 850 el yapımı patlayıcı imha edildi.

DHA

Etiketler: şırnak, pkk, patlama
Okunma Sayısı: 961
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı