"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sivas Katliâmı’nın Müslümanlıkla ilgisi yok

05 Temmuz 2014, Cumartesi
Aziz Nesin’in oğlu, bilim insanı Ali Nesin, Sivas Madımak katliâmının dinle ilgilisi olmadığını, derin devletin kışkırtması olduğunu söyledi.

Meseleyi dinle irtibatlandırmak yanlış yöne götürür

Facebook hesabından Sivas olaylarını değerlendiren Ali Nesin, “Sivas olaylarının Müslümanlıkla ya da dinle doğrudan bir bağlantısı yoktur. Olayı, ‘dine hakaret etti, etmedi / tepki doğruydu, yanlıştı / tepki olmalıydı, ama böyle olmamalıydı / tepki tamamen yanlıştı’ gibi basit analize indirgemek bizi yanlış sosyolojik ve siyasî yola iter” dedi.

Derin devlet sivas olaylarını tetiklemiştir

Sivas’ta halkın kışkırtılmaması veya gereken tedbirlerin alınması halinde bu tür bir olayın meydana gelmeyeceğini vurgulayan Nesin, şunu yazdı: “İki olgu var: 1) Halk birileri tarafından bilinçli bir biçimde kışkırtılmıştır, 2) Ordu parmağını kıpırdatmamıştır. Bu iki olgu birden rastlantısal olamaz. Birileri, muhtemelen derin devlet, Sivas olaylarını tetiklemiştir.”

Sivas Katliâmı’nın Müslümanlıkla ilgisi yok

Yazar Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta meydana gelen olayların, Müslümanlıkla ya da dinle doğrudan bir bağlantısı olmadığını belirtti. Bilgi Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Nesin Facebook hesabında, 1993 yılında meydana gelen Sivas olaylarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Nesin, yaşananların rastlantısal olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, Aydınlık’ta yayınlanan Seytan Ayetleri’nin de babası Aziz Nesin’den habersiz yayımlandığını iddia etti. 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilmiş olan Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli’nin yakılması ve çoğunluğu Alevi, 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak ölmüştü. Olayların ardından sorumlu olarak gösterilen kişilerin bir kısmı yargılanıp ceza alsa da, dâvâ yıllar sonra zamanaşınından dolayı düşürüldü. Böylece olayın perde arkasında yaşananlar hep bir sır olarak kaldı. Sivas’ta yaşanan olayların belki de en çok konuşulan isimlerinden Aziz Nesin’in büyük oğlu Ali Nesin, Facebook hesabından yaptığı paylaşımla dikkati çekti. Sivas olaylarının Müslümanlıkla ya da dinle doğrudan bir alâkası olmadığını kaydeden Nesin, yaşananları cehalet hastalığına bağladı. Ve bu hastalığın hâlâ körüklendiğini belirtti.

‘Derin devlet’in parmağı var

Yaşanan elim olayı, “dine hakaret etti etmedi / tepki doğruydu yanlıştı / tepki olmalıydı ama böyle olmamalıydı / tepki tamamen yanlıştı” gibi basit analize indirgemenin insanları yanlış sosyolojik ve siyasî yola iteceğini aktaran Nesin, benzer bir katliâmın cahil insanların kışkırtılması halinde Galatasaray Fenerbahçe maçından sonra da yaşanabileceğini anlattı. Geçmişte benzer olayların yaşandığını da hatırlatan Ali Nesin, 6-7 Eylül olaylarının da cahil halkın kışkırtılarak meydana getirildiğini söyledi. Nesin, sosyal medyadaki paylaşımında şunları kaydetti: “Eğer Sivas’ta olay çıkaran cahil halk kışkırtılmasaydı ya da önlem alınsaydı hiçbir şey olmazdı. İki olgu var: 1) Halk birileri tarafından bilinçli bir biçimde kışkırtılmıştır, 2) Ordu parmağını kıpırdatmamıştır. Bu iki olgu birden rastlantısal olamaz. Birileri, muhtemelen derin devlet, Sivas olaylarını tetiklemiştir. Araştırılacak konu budur ve bundan ötesi lafügüzaftır. Aydınlık’ta Aziz Nesin’in haberi olmadan yayımlanan Şeytan Ayetleri de oyunun bir parçası olabilir.”

Ekrem Özden
[email protected]
EkremOzden86

Okunma Sayısı: 3971
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı