"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Siyaset, kitapla öğrenci arasına giremesin

01 Ekim 2018, Pazartesi 00:33
Manisa Kitap Fuarında yaşanan skandal üzerine bir açıklamada bulunan Türkiye Yayıncılar Birliği ‘kitap fuarlarına müdahaleyi kınıyoruz’ dedi ve ‘Siyaset, kitapla öğrenci arasına giremesin’ çağrısında bulundu.

Manisa kitap fuarında neler oluyor?

Bu yıl ikinci kez düzenlenen Manisa Kitap Fuarı’na İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün son dakika müdahalesiyle okulların toplu katılımına yasak getirildiği haberlerinin ardından açıklamalarda bulunan Türkiye Yayıncılar Birliği ‘ Kitap fuarlarına müdahaleyi kınıyoruz’ dedi. “Fuara 2 gün kala fuar firması İl Millî Eğitim Müdürlüğünden telefonla aranmış ve müdürlüğün desteğini çektiğini, öğrenci ve öğretmenleri fuara taşıma organizasyonunu iptal ettiğini öğrenmişlerdir. Bu ani karara gerekçe olarak ise imza gününe gelecek olan yazarlar gösterilmiştir. İl Millî Eğitim Müdürü’nün okul müdürlerine gönderdiği Whatsapp mesajında ‘fuarda farklı maksatların gözetliyor endişesi ile tek taraflı bir boyut öne çıkartılması’ ifadeleri kullanılmıştır.” bilgisini aktaran Yayıncılar Birliği yaşanan durumun vahametine dikkat çekerek şunları dedi: “Haftalardır fuarın web sitesi ve sosyal medya hesaplarında açıkça yayınlanan yayınevi, yazar, etkinlik bilgilerinin son anda bir engel haline getirilmesi anlaşılır görünmemektedir. Müdürlüğün bu beyanı fuara 2 gün kala, resmî yazı yerine telefon ve Whatsapp mesajları ile yapması da kararın ciddiyetini sorgulatmaktadır. Kararın Manisa Valisi ile görüşme sonrası alındığı da iddia edilmektedir, böyle ise durum daha da vahimdir.”

Kitap kutuplaştırmaz, birleştirir

Yayıncılar Birliği açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Manisa’da yaşanan olay, yerel bürokrasinin okurla kitabın arasında girdiği, son dönemde kitap fuarlarına yönelen müdahalelerin, baskıların yalnızca sonuncusudur. En yakın örnekler olarak Kayseri Kitap Fuarı ve Isparta Kitap Fuarı’nda yaşanan vak’alar sayılabilir. Yazarsız bir kitap fuarı düşünülemez. Kitap, edebiyat, kültür insanları ‘taraflar’a ayırmaya, kutuplaştırmaya değil, dünyayı ve insanları daha iyi anlamamıza, her türlü kutuplaşmayı, yabancılaşmayı ortadan kaldırabilecek güçte bağlar kurmaya hizmet eder. Ülkemiz adına kitap fuarlarına yerel bürokrasi tarafından üst üste yapılan ve alışkanlık haline getirilen keyfi ve vahim müdahaleleri şiddetle kınıyoruz. Özellikle de yayıncılığımızın ve kültürel üretimimizin ayakta durabilmesi için desteğe ihtiyaç duyduğu böylesi kritik bir dönemde bu tür yasakçı ve yayınevleri, yazarlar üzerinden toplumsal olarak ayrımcılığa götürebilecek uygulamalarla ilgili olarak hukuk devletine yakışır biçimde gerekli idarî ve yasal işlemlerin acilen başlatılmasını ve önlem alınmasını talep ediyoruz.” 

İstanbul - Yeni Asya 

***

Beklenen fuar açıldı

İlk fuarımız Manisa’da

 

Etiketler: manisa, kitap fuarı
Okunma Sayısı: 1819
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    1.10.2018 09:08:08

    Vaktiyle istihbarat ve devlet destekli ama güya devlet mücadele veriyormus gibi ayni silahi sabah biri aksama digeri SAGCI/SOLCU kullandiran ve bu karmasada vatani BEYNINDEN VURAN karanlik ruhun ENTRIKALARI gibi yine Dogru Islama ve Islama layik dogruluga muhtac insanlarla eserler arasina giriliyor. Bunun hesabini Allah soracak, insaallah bizi o gürühun zülmünden dolayi umumî musibetlere dücar etmez. Biz o zalimlere karsi susmuyoruz Rabbim, bizleri hertürlü musibetlerden koru.

  • Ahmet ilhan

    1.10.2018 08:40:06

    Rabbim, Manisa'da faaliyet gösteren ağabeylerimizi muvaffak kıl. Risale-i Nurların yayılmasındaki engelleri bertaraf eyle. Amin amin amin

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı