"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Skandal-4

06 Mart 2017, Pazartesi 23:00
Tek kaldığı evine gece yarısı gelen emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınan ve evinde arama yapılan arkadaşımız Nur Ener çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu!

Gazetemiz haber editörü, arkadaşımız Naciye Nur Ener, asılsız ve bir anlık öfkeyle yapılan bir şikâyet sebebiyle gece yarısından sonra evi basılarak arama yapılmasının ardından önce gözaltına alındı, ardından da tutuklandı. Mesnetsiz suçlamalar sebebiyle yaklaşık 3 gün karakolda gözaltında tutulan N. Nur Ener, Çağlayan Adliyesi’ndeki 4. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanmasına karar verilmesinin ardından Bakırköy Kadın Kapalı cezaevine gönderildi. Ener’in sorgulardaki ifadelerinin hiçbirinin dikkate alınmaması manidar bulundu.

Ener hakkındaki gözaltı kararına gerekçe gösterilen ve tutuklama kararında da “somut delil” olarak nitelenen “müşteki mektubu”nu yazan kişi, bir süre önce kendisini telefonla arayarak, “Başkasına kızdım, seni ihbar ettim, pişmanım” demişti, ancak bu da dikkate alınmadı. 668 sayılı KHK’nın 3-1 bendine dayanılarak dosya için gizlilik kararı da alındı.

Avukatı Mustafa Özbek nezaretinde savunmasını yapan N. Nur Ener, “Ben atılı suçlama ile ilgili emniyette alınan ifadelerimi mahkemenizde savunma olarak aynen tekrar ediyorum, atılı suçlamaları kabul etmiyorum, serbest bırakılmamı talep ediyorum, ben Bylock isimli programı kullanmadım” dedi.

Ener, “E. N. K. isimli arkadaşım İzmir ve İstanbul’da kaldığım sürede yanıma gelip bir süre kalmıştı. Bir zaman telefonunun arızalı olduğunu beyan edip, bana ait telefonu kullandı. Bu şekilde Bylock kullanmış ise ben kullanmadım” diyerek “Ben ifademde de belirttiğim şekilde sadece 2 sene bu evlerde kaldım. Üniversite yıllarında bu evlerde kalmadım evlerden çıktım. Özel, kendime ait evlerde kaldım. Evimde 300’e yakın kitap vardır, aramalarda da herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Atılı suçları kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

“HIRSLANIP BENİM ADIMI VERDİ, PİŞMAN OLDU”

“M. B. isimli şahsı tanıyorum. Ben üniversiteyi kazanıp gittiğimde zaten o evlerde kalan bir kişidir, ben gittiğimde o zaten orada idi. Orada kalan, abla olan kişiler bir telefon hattı alıp bankada hesap açmıştır. Onlara ulaşamayınca hırslanıp benim adımı verdi. Hatta beni aradı, bana telefonda “Onlara olan öfkemden senin adını verdim, çok pişmanım” dedi. Ben de bunu bana demesine rağmen adresimi değiştirmedim, kaçmadım, suç işlemedim. Bu kişi, terör örgütüne olan öfkesinden benim onlar ile ilgim olmadığını bilmesine rağmen adımı vermiştir. Aleyhime olan hususları kabul etmiyorum, ben Yeni Asya gazetesinde 2 yıldır editör olarak çalışıyorum. Ailemde de böyle bir örgüte üye olan bir kişi yoktur. *** numaralı telefondan beni bu kişi 2 ay kadar önce aradı ve bana pişman olduğunu, adımı verdiğini beyan etti. Ben kaçmadım çünkü bir suçum yoktur. 1,5 ay sonrasında düğünüm olacaktır. 15 Temmuz 2016 darbe girişimi ile de ilgim yoktur, başarılı olmadıkları için de mutluyum, bu olaylar ile ilgim yoktur." şeklinde ifade veren Ener "Serbest bırakılmamı talep ediyorum" dedi.

"KAÇMA ŞÜPHESİ YOKTUR"

Avukat Mustafa Özbek ise savunmasında “Şüphelinin savunmalarına aynen katılıyoruz. Ben avukatlığını yaptığım şirketten kendisini tanırım. Üniversitedeki süreçte Kredi Yurtlar Kurumu’na başvuruda bulunmuş, ancak kendisine sıra gelmediğinden dolayı kalamamıştır. Cumhurbaşkanı çağrı yaptıktan sonrasında Bank Asya’da olan hesabını da kapatmıştır, zaten çok aktif bir hesap değildir. Tanık anlatımlarından aleyhte olan hususları kabul etmiyoruz, şüphelinin masum olduğuna inanıyoruz. Şüpheli sabit ikametgâh sahibidir, kaçma şüphesi yoktur. Bu nedenle şüphelinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Mahkeme aksi kanaatte ise şüpheli lehine olan hükümlerin uygulanmasını ve şüpheli hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ediyoruz” dedi. 

ŞİKAYET MEKTUBU SOMUT DELİL KABUL EDİLDİ

Savunmaların alınmasından sonra Hâkim Recep Uyanık, “Şüphelinin üzerine atılı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçu ile ilgili tutuklanması talep edilmiş olmakla, şüphelinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerinin kendi aralarında haberleşme amacı ile kullandıkları Bylock isimli programın şüpheliye ait hatta tespit edilmesi ve dosyada bulunan müşteki beyanı somut delil olmakla, şüphelinin üzerine atılı suçun CMK 100 maddesinde sayılan tutuklama sebebi var kabul edilen suçlardan olması ve bu suç için ceza kanununda ön görülen ceza miktarı ile soruşturma konusu, suçun ağırlığı ve önemi dikkate alındığında adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağından CMK 100 ve devamı maddeleri gereğince şüphelinin tutuklanmasına” karar verdi.

Ülker Yılmaz Caba / [email protected]

SKANDAL-1

SKANDAL-2

SKANDAL-3

Okunma Sayısı: 25833
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa

    31.8.2017 11:37:05

    Beşer zulmeder kader adalet eder

  • Mustafa Işıldak

    6.3.2017 19:59:49

    Bugün özelikle gençlerin yapılan bu haksızlığa karşı dualarla, hatimlerle ve gönderilen mesajlarla şiddetli mukavemetini görmek çok güzeldi. Allahu alem bu zulmün perde arkasındaki hikmet bu idi.

  • Abdullah TUNÇ

    6.3.2017 17:27:36

    Üzülme Nur kardeşim,her şey Cenab-ı Hakkın nazarında.İzni dairesinde cereyan ediyor.Bakın, 20.mektup,Üçüncü Kelimenin izahında ne yazı yor. '' Allahın,Emir ve iradesi,havl ve kuvveti olmazsa,hiçbir şey hiç bir şeye müdahale edemez.''Demek bu nazarla musibete bakmak lazımdır. Yine Kastamonu lahikası sahife 165'te şunlar yazılı: Risale-i Nur talabeleri için; ''Rububiyeti İlahiyenin icraatından olan musibetlere karşı teslimiyetle,gülerek karşılıyorlar,rıza gösteriyorlar.tabii ki bu zülumleri hoş görmek manasında değildir.Olaya kader cihetinde bakıp,altında ilahi adaleti görebilmektir.Hukuk çerçevesinde elbette hak aranacaktır.Eğer zerre kadar hukuk varsa hak tecelli edecek, Nur, hürriyetine kavuşacaktır. Nice zahiri zülumlerin altında rahmet çiçeklerinin gizli bulunduğu hususu da gözardı edilmesin.Hem kaderde Medrese-i Yusufu'yeye uğramakta varmış.Üzülme en halis dualar seninledir. İnşaallah en kısa zaman içinde Adalet tecelli edecektir.

  • Hatice Sevde

    6.3.2017 14:58:45

    Sen ne güzel bi insanmışsın ki Sana yardımcı olmak isteyen dualı dilleri dinlemeye bile yetişemiyoruz biz Mazlumsun ve geç de olsa adalet tecelli edecek inşallah kardeşimm

  • esma

    6.3.2017 14:24:07

    Yeterki muhalif ol.Kaşının üzerinde gözün varsa içeri alınabilir her türlü zulme uğrayabilirsin.Bunu yapanlar ilelebed güçlü kalacaklarını düşünüyorlar.mazlumlar ve masumların dünyalık güçleri olmayabilir.hatta olanlar bile bunlara güçle mukabele etmiyor.Bunlarda azdıkça azıyor.Ama Allahın güç ve kudretinden haberleri yok.Dünya ahiret kaybettiler yazık.Bütün gelecekler yakındır

  • Hakki Inan

    6.3.2017 13:41:40

    Ates düstügü yeri yakar. Allah kardesimizi en yakin zamanda kurtarsin. Yanliz su an bacimiz gibi binlerce bayan kardesimize sucsuz yere zulüm ve eziyet yapiliyor. Buna ses cikarmayanlarin basina gelince onlarda nalayacak bu zulumü. Dindar gecinip Zalimin yaninda olanalar er gec heap verecek vesselam.

  • CESUR ADAM

    6.3.2017 13:09:37

    28 ŞUBAT ürünü,din istismarcısı ve kafaları iğfal ederek iktidar olmuşlardan ADALET beklemeyiniz.TEKE'den süt bekliyorsanız bunlardanda adalet beklersiniz.

  • Şenol Berk

    6.3.2017 11:51:49

    Allah yardımcısı inşallah zulme uğrayan mağdurun. Adaletsizlikleri yapanlar acaba ilâhi adalet zamanı ne yapacaklar onu düşünsün...

  • RESUL YILMAZ

    6.3.2017 11:17:49

    Rabbim bacımızın yardımcısı olsun başı dik olsun Bediüzzaman Hazretleri haykırıyor “EVET ÜMİTVAR OLUNUZ, ŞU İSTİKBAL İNKILABI İÇİNDE EN YÜKSEK GÜR SADÂ, İSLÂMIN SADÂSI OLACAKTIR!..”

  • Toygar

    6.3.2017 09:08:41

    ZERRELER KERE ZERRELER ADEDİNCE ALLAH'A HAVALESİNİZ! Zulmünüz başınızı yesin!

  • Toygar

    6.3.2017 09:06:59

    Beşerin zulmü dokunsa da, kaderi ilahi rahmetiyle karşılığını verir ümit ve niyazıyla şimdiden geçmiş olsun! Ablamıza sabırlar diliyorum. ON YÜZ BİN MİLYON KERE HAAAYIIIIIR! HAYIR ARTIK HAAAYIIIIIR! HELE BUNDAN SONRA HEPTEN HAAAAYIIIIIIIIR!

  • Bir mağdur

    6.3.2017 09:05:23

    Hanımefendinin kaderinde oraya girmek varmış, şükredelim ki başı dik alnı açık girdi. Bir ihbar, ihbar doğru olsa dahi suç olmayan bir gerekçe ile yargısız infaz. Artık bu hadiselerde adaletsizlik yapan ahlaksızlık yapan figüranlar düşünsün.

  • CESUR ADAM

    6.3.2017 08:26:05

    HAYIR dersenin HAK-HUKUK-ADALET baskıdan kurtulacak.HAYIR dersek CAMİ,İSLAM işgalden kurtulacak.HAYIR dersek RİSALEİ NUR'a çökmek isteyen hayasızdan kurtulacak.HAYIR dersek ülke SİYONİST İSRAİL dostundan kurtulacak.HAYIR dersek kardeşlerimizin kafası iğfalden kurtulacakk.

  • CESUR ADAM

    6.3.2017 08:24:41

    AKP ile RTE nin hukuku iç edişlerinin numunesidir bu.HAYIR demek artık HAK namına demek olduğuna kesin karar verdim.

  • YAHYA YILDIZ

    6.3.2017 08:21:54

    Bir ülke de adalet ve hukuk, bu kadar alçalıp ayaklar altına alınıp keyfi bir tasarrufa tabi tutulursa, Allah muhafaza o ülkenin temelleri sarsılıyor, insanların kendi mülkü ve ocağı saydıkları devletine güveni temelden sarsılıyor demektir. Devleti idare makamında olanların en öncelikli görevi rayından çıkarılmış olan ADALETİ lafla değil, icraatle tarafsız ve bağımsız hale getirmek olmalıdır...Böyle bir gözdağının ve tutuklamanın da Referandum kararının alınacağı bir döneme getirilmesi de herhalde tesadüf olmasa gerek...Bu durumu düzeltme makamında olup, ciddiye almayıp, olup bitenlere seyirci kalanları ve özellikle bıyık altından gülen sadist ruhları, Kahharı Zülcelale havale edip, Zalimler için yaşasın Cehennem diyoruz...

  • Yusuf ATMACA

    6.3.2017 08:18:32

    Yasal banka nasıl suç olabilir İnternetten indirilebilen bir program nasıl suç olabilir.

  • Vicdan

    6.3.2017 03:43:38

    Bütün bunlar 28 Şubat karalarının uygulamasıdır. Allah müslümanlara basiret feraset versin.

  • Kehkeşan

    6.3.2017 02:16:48

    Adalet terazisini bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar. Hukuk bir gün herkese lazım olur. Evlilik arifesindeki işi gücü gazetecilik yapmak olan kardeşimizi tutuklayıp cezaevine koydunuz. Adaletiniz kadar adalet bulasınız!

  • Mustafa Işıldak

    6.3.2017 01:30:48

    Biz 666 gün boyunca Risale-i Nur'a bandrol engelini protesto etmek için "Nur'a Özgürlük" adı altında etkinlikler ve ilanatlar yaptık. Kaderin garip bir cilvesi ki bugün de Nur'a Özgürlük diyoruz. Ve özgür olacak inşaallah. Düğününe 1,5 ay kalan kardeşimizin hazırlıklarını geciktirmemesi için ve biran önce hürriyetine kavuşması için duacıyız.

  • Mustafa Işıldak

    6.3.2017 00:37:12

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında Nur kardeşimizin adını da söyleyerek bahsettiği röportajın hesabı mı soruluyor?

  • Mustafa Işıldak

    6.3.2017 00:35:02

    "Korkmayınız. Medeniyet, fazilet, hürriyet âlem-i insaniyette galebe çalmaya başladığından, bizzarure terazinin öteki yüzü şey’en feşey’en hafifleşecektir. Farz-ı muhal olarak, Allah etmesin, eğer bizi parça parça edip öldürseler, emin olunuz, biz yirmi olarak öleceğiz, üç yüz olarak dirileceğiz." Risale-i Nur

  • Mustafa Işıldak

    6.3.2017 00:34:44

    "Tutuklandı" kelimesi bugün masuma söylendi sinirlendirdi. Yarın zalime söylenecek sevineceğiz. Mazlumlar da elleriyle Cehenneme atarak tam intikamlarını alacaklar. O damda geçirecekleri her dakikayı keffaret-üz zünub nevinden bilsinler, oraya gönderiliş hikmetini görüp ihtiyacı olanlara hakikatleri ulaştırsınlar. Allah yüreklerine huzur versin, geçmiş olsun. Ailelerine de sabır versin. Evet...; "Zalim izzetinde, mazlum zilletinde kalıp buradan göçüp gidiyorlar. Demek bir mahkeme-i kübrâya bırakılıyor." Asılsız iddialarla gencecik yürekleri mapushane damıyla tanıştıranlar Kaderin adaletinden korksunlar! "Beşer zulmeder Kader adalet eder!" ve "Zalimler için yaşasın Cehennem!"

  • Hayati Binler

    6.3.2017 00:12:40

    Küfür devam eder, zulüm devam etmez.

  • Hatice Sevde

    6.3.2017 00:12:02

    Kardeşimm, kullanmadığın ismini Cenab-ı Hak senin üstünde tecelli ettirecek inşallah Sen mazlumların sesini duyurdun Allah da sana yapılan zulmü akim bırakacak inşallah La tahzen! İnnallaha meana

  • aysel

    6.3.2017 00:09:40

    en son yaptığı röportaj ile ilgisi olabilir mi acaba!!!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı