"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Skandal -6

17 Mart 2017, Cuma 00:05
OHAL bahanesiyle yapılan yasaklamalara bir yenisi daha eklendi. Fatsa’da yapılması planlanan "Din Devlet ve Cemaatler" konulu panele Fatsa Kaymakamlığı izin vermedi.

Skandal -5

Haliç Kongre Merkezi’nden sonra Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılması planlanan programlarımızın iptaline tepkiler sürerken bir yasak da Fatsa Kaymakamlığı’ndan geldi. Aylar öncesinden belirlenen afiş ve duyurularla Ordu geneline ilan edilen Din Devlet Cemaatler konulu panele OHAL’de alınan kararlar bahanesiyle izin verilmedi. Ordu’nun ilçesi Fatsa da 18 Mart Cumartesi günü akşamı  yapılması planlanan Yeni Asya Gazetesi yazarlarından Ahmet Battal ve Latif Salihoğlu’nun katılacağı panel Fatsa Kaymakamlığı tarafından iptal edildi. 

Kamu düzeninin bozulması bahane edildi

"Din Devlet ve Cemaatler" konulu panelin iptal gerekçesi içerisinde bulunulan OHAL önlemleri olarak bildirildi. Kaymakamlık tarafından bildirilen gerekçede, “Ordu Valiliğince yayınlanan 25.11.2016 tarih ve 14587 Toplantı ve gösteri yürüyüşleri konulu emirleri göz önünde bulundurularak, yapılacak bu tarzda bir etkinliğin provoke edilerek karşıt görüşlü gruplar arasında istenmeyen olayların meydana gelebileceği milli güvenlik kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüğünün korunması amacıyla 2935 sayılı OHAL kanununun 11. maddesi, 2911 sayılı kanun ve maddeleri, 5442 sayılı iller idaresi kanununun 32.c OHAL maddesi göz önünde bulundurularak söz konusu etkinlik talebiniz uygun görülmemiştir” şeklinde ifadeler yer aldı.

Eskişehir’de de yaptık

Gazetemiz yazarı Latif Salihoğlu konuyla alakalı bir açıklamada bulunarak, “Ocak ayı içerisinde yine Ahmet Battal’a Eskişehir’de benzer bir program yaptık. Eskişehir’in en büyük salonlarından birinde gerçekleşen programa hiçbir engelleme yapılmazken bu keyfi yasağı anlamsız buluyorum. O zaman da OHAL vardı” dedi.

Cahilce alınmış bir karar gibi görünüyor

Kaymakamlığın aldığı red kararına yönelik açıklama yapan konuşmacı Prof. Dr. Ahmet Battal, “Organizasyon komitesine yazılı olarak verilen açıklama oldukça garip. Anlamsız gerekçeler içeriyor. Toplantıya katılanların birbirine düşürülebilmesi, farklı görüşlerin birbirleriyle çatışabilmesi, sağlık gerekçesi gibi anlamsız şeyleri saymışlar. Belli ki bu hakikaten olaya vakıf olan birilerinin yaptığı bir iş değil. Tabiri caizse cahilce alınmış bir karar gibi görünüyor” dedi. “OHAL kanunu kapsamında böyle bir yetkisi var şüphesiz, ancak yetkinin doğru kullanılması önemli” diyen Battal, “Ben yetkinin doğru kullanılmadığı kanaatindeyim. Konuşmacı Ahmet Battal’ın ne yazdığı, ne söyledi belli. Konferansta da ne söyleyeceği aşağı yukarı belli. Halkı birbirine kışkırtacak, toplantıya katılanların birbirlerine hakir bakmasına sebep olacak bir şey söylemeyeceği belli. Dolayısıyla böyle bir dönemi bahane ederek toplantıyı engellemek doğrusu çok mantıklı görünmüyor” dedi.

Kaymakam, Yeni Asya’yı bilen birisi

Sözlerine “Bildiğim kadarıyla kaymakam, Fatsa’nın eski kaymakamı. Fatsa’yı ve dolayısıyla Fatsa’daki sivil yapıları tanıyan birisi. Yeni Asya’yı ve organizasyonlarını da bilen birisi. Yeni Asya’nın organizasyonlarında böyle bir riskin olmayacağını bilmesine rağmen böyle bir red gerekçesi ortaya koymuş olması garip” diye devam eden Battal, “Tek merkez bir şeyi yönetmeye çalışıyor olabilir. Tamamen işgüzarlık da olabilir. Bu dönemde böyle bir kararın devlete faydadan çok zarar vereceğini bilememekten kaynaklanan bir problem gibi görünüyor. Devlet adına yetkisini kullanan bir kaymakam, asayişe böylesine hizmet eden bir programı engellemekle aslında devlet olarak da olması gerekenin tamamen dışında durmuş oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 8897
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    17.3.2017 18:23:29

    RİSALEİ NURları basıyorlar diye diye oyları tahvil edilenler bunlarıda görün kardeşim.ALLAH size görmeniz için GÖÖÖZ,duymanız için KULAAAAK,hissetmeniz için VİCDAAAAN vermiş.Eğer bunlara sahipseniz ehli imen ve ehli insan gibi hareket ediniz.

  • YAHYA YILDIZ

    17.3.2017 09:43:09

    Üstadımız Said NURSİ "Allah kimseyi şaşırtmasın, şaşırtırsa süründürmesin, süründürürse çektirmesin, çektirirse rezil etmesin, rezil ederse perişan etmesin, perişan ederse sersem âvâre etmesin"... ifadesiyle kişi veya şahısların düştüğü durumu nazara verirken, diğer bir ifadesinde... "Zaman bir büyük müfessirdir; kaydını izhar etse, itiraz olunmaz." ifadesiyle de ileride kimilerin yaptıkları ve sergiledikleriyle rahmetle anılacağını ve bir kısım bedbahtların da lanetle anılacağını ifade ediyor. Diğer taraftan bütün bu şer gibi görünen hadiseler cemaatımızın Uhuvvetine,Muhabbetine, İttihad ve Tesanüdüne vesile olup kilitlenip sabır, cesaret ve metanetin pekişmesine sebebiyet vereceğinden neticesi itibariyle inşaallah hayırlı olacak. Allah(CC) LANETLE değil RAHMETLE anılanlardan eylesin ...

  • Toygar

    17.3.2017 08:17:47

    Korku dağları sarmış. Sis olmuş gözlerini kapatmış. Basiretini bağlamış lâl etmiş. Böyle günde belli olur adam, hukuk ve yöneticilik! Kendini bir yerlere güzel göstermek isteyenlerin küçüklüğü olsa gerek böylesi basit hareketler. Üflemekle güneşi söndürmeye çalışmak gibi bir hamakatlik! Nereye kadar yasaklayacaksınız! Mahşerde bu yapılan zulmün ve zulme ortaklığın hesabını nasıl vereceksiniz, eyyyy ehl-i dünyaya müptela ve kendini âkıl zanneden ahmaklar!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı