"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Skandal: Risale-i Nur'a akıl almaz ithamlar!

27 Şubat 2017, Pazartesi 00:05
İzmir 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu ve mahkûmların koğuşlarındaki bütün Risale-i Nur eserlerine el konuldu. Eserlerin kurum güvenliğini tehlikeye sokacak gruplaşmalara sebep olduğu ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gibi iftiralarla Cezaevi Eğitim Kurulunun aldığı bu skandal karara yapılan itiraz İnfaz Hâkimliği tarafından reddedildi.

HANGİ DEVİRDE YAŞIYORUZ?

Risale-i Nur’dan bazı eserlerin Diyanet tarafından basıldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bitlis meydanında İşaratü’l-İ’caz’ı eline alarak halka gösterdiği bir dönemde alınan karar “Hangi devirde yaşıyoruz?” diye sordurdu. Bu arada çok olmasa da başka bazı cezaevlerinde de keyfî Risale-i Nur, Cevşen ve gazete yasakları uygulandığı belirtiliyor.

RİSALE-İ NUR'A AKIL ALMAZ İTHAMLAR!

İzmir 1 Nolu T Tipi Kapalı cezaevindeki tutuklu ve mahkûmların koğuşlarındaki bütün Risale-i Nur eserlerine el konuldu. Bu hukuksuz karara gerekçe olarak ise Bediüzzaman Said Nursî’ye ait eserlerin ‘FETÖ/PDY’ye kaynaklık ettiği, kurum güvenliğini tehlikeye sokarak gruplaşmaya sebep olacak telkin ve tavsiyeler ihtiva ettiği, halkı kin ve düşmanlığa tahrik niteliğinde olduğu, Kur’ân-ı Kerîm dışında Said Nursî öğretisi aşılanmaya çalışıldığı iddia edildi. Cezaevi eğitim kurulunun aldığı bu karara yapılan itiraz infaz hâkimliği tarafından da reddedildi. Önceleri okunmasına müsaade edilen Risale-i Nur’ların bütün hükümlü ve tutukluların koğuşlarından toplatılarak el konulmasının ardından bu hukuksuz karara itiraz eden bir tutuklu, dilekçe yazarak yetkililerin bu yanlıştan dönmelerini talep etti. İzmir 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Eğitim Kurulu Başkanlığı’na yapılan itiraza verilen cevapta ise Risale-i Nur eserleri hakkında akıl almaz suçlamalar yer alıyordu. 

Bütün koğuşlardan alınarak el konuldu

“Said-i Nursî kitapları ile ilgili değerlendirme kararı” başlıklı belgede kurum güvenliğinin tehlikeye sokacak gruplaşmaya neden olacak telkin ve tavsiyeler içeren Said-i Nursî’ye ait tüm kitapların hükümlü/tutuklulardan ve koğuşlardan alınarak el konulmasına oy birliğiyle karar verildiği belirtildi. Said-i Nursî’ye ait her türlü neşriyatta yapılan yorumlar ve övgülerin, propaganda yapmayı özendirici nitelikte olduğunun da iddia edildiği belgede 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un 62. maddesinin 3. Fıkrası gereğince Risale-i Nur Külliyatı’na “Kurum güvenliğini tehlikeye düşürücü” neşriyat muamelesi yapıldı. Tutuklunun Risale-i Nur eserlerini yeniden okuyabilmek için yaptığı itiraz bu gerekçelerle reddedildi.

Karara yapılan itiraz da reddedildi

Eğitim kurulunun Risale-i Nur’ları toplatma kararına yapılan itirazı reddetmesinin ardından infaz hâkimliğine başvuran tutukluya bu sefer de olumsuz cevap geldi. Karşıyaka İnfaz Hâkimliği’nden tutukluya verilen cevapta “Said-i Nursî’ye ait her türlü eserin FETÖ/PDY’ye kaynaklık ettiği, kurum güvenliğini tehlikeye sokacak gruplaşmaya neden olacak telkin ve tavsiyeler içerdiği, Said-i Nursî’ye ait tüm kitapların teslim edilmemesi gerektiği, bu nedenle tutuklunun itirazın reddine karar verildiği” yazıldı. Risale-i Nur eserlerine atılan iftiralar bununla da yetinilmedi. Milyonlarca insanın imanının kurtulmasına vesile olan Risale-i Nur eserleri hakkında “Suç işlemeye tahrik suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik niteliğinde olup; kutsal kitabımız “Kur’ân-ı Kerîm” dışında “Said-i Nursî” öğretisi aşılanmaya çalışılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Eserler Diyanet eliyle basılıyor

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik niteliğinde olduğu gibi birçok iftiranın atıldığı Risale-i Nur eserleri halihazırda Kültür Bakanlığı’ndan bandrol alabiliyor, üstelik Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basımı da gerçekleştiriliyor. Hatta 2014 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis’te halka hitap ederken Bediüzzaman Said Nursî’nin yazdığı Risale-i Nur’ların CHP döneminde yasaklandığını söyleyerek kendilerinin Diyanet eliyle bu eserleri basmaya başladıklarını ifade etmişti. Gelinen noktada Risale-i Nur eserlerine ekmek gibi, ilâç gibi ihtiyaç duyulan hapishanelerde bu faydalı neşriyatın yasaklanması dikkat çekti.

Mahpuslar, Nur dersiyle kardeş oldular

“Kurum güvenliğini tehlikeye sokacağı” gerekçesiyle toplatılan Risale-i Nur’lardan alınan derslerle bugüne kadar birbirine düşman mahpusların birbirleriyle kardeş oldukları biliniyor. Keza Denizli Hapishanesi’nde Nurlar ve Meyve Risalesi’nin girmesiyle nasıl bir değişimin yaşandığını Üstad Bediüzzaman şu sözlerle ifade ediyor: (…) Üç dört ay zarfında iki yüzden ziyade o mahpuslar öyle fevkalâde itaatli, dindarâne bir salâh-ı hâl aldılar ki, üç dört adamı öldüren bir adam, tahta bitlerini öldürmekten çekiniyordu. Tam merhametli, zararsız, vatana nâfi bir uzuv olmaya başladı. Hattâ resmî memurlar bu hale hayretle ve takdirle bakıyordular. Hem daha hüküm almadan bir kısım gençler dediler: “Nurcular hapiste kalsalar, biz kendimizi mahkûm ettireceğiz ve ceza almaya çalışacağız, tâ onlardan ders alıp onlar gibi olacağız, onların dersiyle kendimizi ıslâh edeceğiz.

O bahtiyar müdür ve memurlar…

Şualar isimli eserinde Risale-i Nurlar için “İnşâallah, bir zaman hapishaneleri tam bir ıslâhhane yapmak için bahtiyar müdürler ve memurlar, o Nurları, mahpuslara, ekmek ve ilâç gibi tevzi edecekler” diyen Üstad Bediüzzaman Said Nursî’nin eserlerine muzır neşriyat muamelesi yapılması tepkiyle karşılandı.

Avukat Özbek: Yasaklar hukuka aykırı

Verilen karar tamamen cezanın amacına ve hukuka aykırı diyen Avukat Mustafa Özbek, “Bu yorumlarla dünyada yazılan tüm eserler yasaklanabilir. Bıçakla adam öldürüldü diye nasıl bıçak yasaklanmıyorsa; Risale-i Nurların da alet edilmesi, Risale-i Nurların yasaklanmasını gerektirmez. Bu tür siyaset üstü eserler gayesine muhalif olarak; her zaman gerek siyasilerce ve gerekse siyasi olmayanlarca kullanılmıştır. Cezanın asıl amacı suçluya gereken cezayı vermenin yanında aynı zamanda ıslâhına ve topluma yararlı hale getirilmeye yöneliktir” dedi. 

Yasaklanması değil teşvik edilmesi gerekli

Özbek, “Yüzyıla yakın süredir Risale-i Nurlarla ıslâh olmuş ve topluma kazandırılmış binlerce insan varken Risale-i Nurlar’ın 5275 Sayılı Yasanın 62. Maddesine yanlış bir yorumla dahil edilmesi Türkiye Cumhuriyetinin kendi kafasına kurşun sıkması demektir. Risale-i Nurlar Diyanet İşleri Başkanlığı ve diğer Üniversitelerce tüm sayfa ve cümleleri en ince ayrıntısına kadar bilirkişi incelemelerinden geçmiş ve bu incelemeler mahkeme kararlarına esas teşkil edip aklanmıştır, yasak değildir ve yasak olmamalıdır. Cezaevlerinde yatan mahkûmların ıslâhına ve topluma kazandırılmasına yönelik engeller kaldırılıp; değil yasaklanması, aksine; devletçe desteklenip tüm cezaevlerinde okutulması için teşvik edilmelidir. Bu yanlıştan derhal dönülmelidir” ifadelerini kullandı.

Haber: Mücahit Çakır / [email protected]

Hukuksuz Risale-i Nur yasağı mahkemeden döndü

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/yurt-haber/hukuksuz-risale-i-nur-yasagi-mahkemeden-dondu_425079

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 17106
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    27.2.2017 17:28:58

    AKP Kemalizm'den dogmustur. Kemalizm= Din Düsmanligidir. AKP eski CHP zulmüne rahmet okutturacak zulümlere girisiyor. Allah AKP yi siyasal arenadan silsin. Türk Milleti icin artik siyasette tek adres kaldi DP Demokrat Parti

  • Fatih

    27.2.2017 15:32:42

    Sadece nurcular degil,bütün cemaatler hedefte. bunu anladıgımızda gec olmaz insaallah

  • Adalet

    27.2.2017 14:29:53

    Yavaş yavaş nurcuları imhaya devam edecekler sırayla parayla değil...

  • HÜSEYİN İLHAN

    27.2.2017 12:25:12

    Fırsat bu fırsattır diyerek cahilane bu İMAN I TAKVİYE VE KUVVETLENDİREN ESERLER den rahatsızlıklarını,düşmanlıklarını gösteren eblehlere tavsiyemiz okuyun,araştırın ve tahkikatını yapın endişe ettiğiniz,iftira ettiğiniz hususlar varmıdır.Kat'a ve asla bulamazsınız. Heyhaat dini,dindar insanları ve dini eserleri DARBECİ,TERÖRİST,CEMİYETİN HUZURUNU BOZAN kişi ve eserler olarak insanların şuuraltına yerleştirme gayretkeşliklerinde asla muvaffak olamıyacaklardır. Geçmişte olamadıkları gibi bugünde yarında bunu yapamıyacaklardır. Bu tablo ne yazık kiii kendini dindar addedenlerin iktidarında,dini mabetleri siyaset arenasına çevirmede mahzur görmeyerek kirleten necislerin zamanında olması şayanı dikkattir.

  • HÜSEYİN İLHAN

    27.2.2017 12:18:08

    RİSALEİ NUR lar ASAYİŞİN MUHAFAZASI,Cemiyetin birlik ve beraberliğinin,çimentosu,insanların dünyevi makam,mevki,ikballer ile maddi menfaatleri cihetiyle alakadarlığı yerine kardeşliği,tesanüdü,İMAN ve İMANIN RÜKUNLARINA RİAYETİ bizzat nefislerimizde yaşamayı uhrevi kazanç için dahi olsa kardeşlerinin nefsini kendi nefsine tercih etmelerini okuyan tüm talebe,kardeşlere tavsiye edip okuyucularıyla bunu ispatlamış İMAN-KUR'AN DAVASININ asrımıza bakan ve insanına hitap eden yegane eserler olduğuna nefsim adına şehadet ederim.

  • Tahir Kaplan

    27.2.2017 09:58:31

    HORTLAMA CHP zihniyeti mi? hortladı Yoksa AKP içinde CHP mi? hortladı.Açıkçası anlamış değilim.

  • hüseyin çakar

    27.2.2017 09:26:37

    Yazıklar olsun Risale-i Nur'a muarız olanlara ve muarızlığı sebebiyle dünyevi menfaat bekleyen memurlara.Bu dünya da dünyevi menfaat için milyon takla atıp , yalakalığı şiar edinenler ölümün idamı-ı ebedisi ve Allah'u Teala'nın Kahhar ve Cebbar isimlerinin tecellisi sizi bekliyor. En fazla 30 yıl daha çok sevdiğiniz dünya nimetlerinin keyfini sürün . Sonra mutlak azap ve ikab sizin üzerinize olacaktır İNŞALLAH ......

  • kenan tan

    27.2.2017 09:14:06

    Hocamızı ben vaazlarda onu anlatan hocanın söylediğini diyorum. Said Nursi 50 sene sonrasını düşünerek yazmıştır. O mübarek insan bu şekilde yazmış.

  • Toygar

    27.2.2017 08:58:42

    Arz ve zemin buna itiraz eder diye endişeliyim!..

  • Toygar

    27.2.2017 08:55:38

    O eser ve sahibi hakkında biraz bilgi sahibi olsalar da ona göre hukuka uygun hareket etseler daha isabetli olmaz mıydı? Üstadın Afyon hapsi sırasında hapishane müdürü ve savcısının yaptıkları gibi, kendi hayatlarını karattıktan ve ahiretlerini mahvettikten sonra mı anlayacaklar bu ulvi davanın sahibinin Allah olduğunu? YAZIKLAR OLSUN SİZLERE! Eğer bu yolda, zerre miktar başımız öne eğilirse namerdiz! Milyonlar başların feda olduğu bu kudsî hakikate başımız dahi feda olsun, diyen bir Üstada talebe olmak iştiyak ve ihtiyacındayız! Sormanıza gerek olmadan biz de söyleyelim ki bilinsin: "Milyonlar başların feda olduğu bu kudsî hakikate bizim başlarımız dahi feda olsun!"

  • Toygar

    27.2.2017 08:50:14

    Durun bakalım. Daha nelere tevessül edecek bu iz'an ve hukuk tanımaz, kanundan habersiz kanun adamları! O yasakladıkları kitapları, onların eskide kalmış ağaları bile yasaklayamadı. BUNU DA BÖYLE BİLSİNLER!

  • Hüseyin kıymık

    27.2.2017 08:09:46

    Neler oluyor? İdarecilerimiz ne yapıyor?Milleti kimler idare ediyor? Yoksa yüzlerde maske mi var? Maskenin arkasında perinçek zihniyeti mi var? Ceza evleri Adalet bakanlığına bağlı değil mi? Bakanlık neden sessiz? Cezaevleri ıslah evleri değil mi? Risale-i nur hakikatlarının dışında neyle islah edeceksiniz?

  • Necati

    27.2.2017 05:17:16

    Tam bir akıl tutulması. Nurları yasaklsmaya çalışan zihniyet bu vatan ve milletin kardeşligine, birlik ve beraberliğine dinamit koyuyor. Şu anda bu güzel vatanımızda Suriye ve Irak gibi iç savaş çıkmamışsa Risale-I Nurlar daki müsbet hareket dusturunun millet tarafından kabul görmesinden dolayıdır. Ey devlet yetkilileri aklınızı başınıza alın. Bu ne çüret. Binlerce beraat kararı almış bu harika Kur'an tefsirini yasaklamsaya kalkmak....

  • A.Basir ŞEKER

    27.2.2017 02:09:53

    Risale-i Nur a ve Üstada ve İslama zafer ver, ya Rabbi! Amin.  Ey Risale-i Nur! Seni söndürmek isteyen bedbahtların necm-i istikbali sönsün. İzzet ve ikbali ve şan ü şerefi aksine dönsün. Sen sönmez ve ölmez bir nursun.

  • Halit Kivanc

    27.2.2017 01:30:00

    Hiç şaşırmadım. Tarih hep tekerrür etmek zorunda mı?

  • Müslüman

    27.2.2017 00:45:23

    Oysa ki keşke bilseler Risale- i Nurlar Asayişi temin ediyor. Tecrübe ile sabit Asayiş Uzmanlarına kulak verseler raporlarını okusalar Okullarda okuturlar.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı