Londralı fotoğrafçı Babycakes Romero'nun 'Sohbetin Ölümü' adlı serisi yanındakine değil sadece telefon ekranına bakan modern zaman insanının halini gözler önüne seriyor.
Şık bir restoranda, metroda, kafede, sokakta... Otururken, yürürken, yalnızken, kalabalıkken, arkadaşlarla ya da sevgiliyle birlikteyken... Yediden yetmişe herkesin gözleri avuçlarındaki akıllı telefonun ekranında. Akıllı telefonlar sadece telefon değil, internet marifetiyle tüm dünyayı avucumuza getiriveren birer iletişim harikaları haline geldiğinden beri bu görüntüler de sıradanlaştı. İster ciddi bir iş yemeği olsun ister bir çiftin romantik buluşması, gözler akıllı telefondan zor ayrılıyor. Bu söylediklerimiz belki haber değeri bile taşımıyor ama Babycakes Romero mahlaslı fotoğraf sanatçısının son çalışması bu kanıksadığımız durumun acayipliğini gözümüze sokuyor.
Romero ‘Sohbetin Ölümü’ adını verdiği fotoğraf serisinde kendi deyişiyle “akıllı telefonların herkesi nasıl ciddi manada sıkıcılaştırdığını” ispatlıyor. Fotoğraflar farklı ortamlarda olup da yanındakiyle değil, elindeki telefonla iletişime geçmiş farklı insan portreleri görülüyor.
Romero eskiden; düğün gibi sosyal etkinliklerde birbirine yabancı olan konukların aynı masaya düştüklerinde küçük sohbetler açıp konuştuklarını hatta gecenin sonunda arkadaş olduklarını şimdilerdeyse kimsenin yanındakiyle iletişime geçme ihtiyacı hissetmediğini anımsatıyor. Romero yollardaki insanların da gerçek dünyada o anda ne olduğunu görmediklerini söylüyor.