"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Soma'daki madenci yakınları: Suçlu,bizim evlatlarımız mı?

15 Nisan 2015, Çarşamba 15:25
Soma'da meydana gelen maden faciasıyla ilgili davaya, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Duruşmaya katılan ölen madencilerin yakınları, verilen arada bir açıklama yaptı

Mahkemede yaşananları aktaran acılı aileler, "Tutuklu sekiz sanık, 'Bizim suçumuz yok.' diyorlar. Benim çocuğum madenden geliyordu, kaşıntı, yaralar oluyordu ve, 'Sıcaktan duramıyoruz.' diyordu. İçeride ne olacak? Bizim çocuklarımız suçlu oldu. Çocuklarımız kendi kendini öldürmüş sanki, onları savunuyorlar. Devlet, katillerin arkasında duracağına bu insanların arkasında dursun. Devlet bizim taraf hiçbir şey konuşmuyorlar, suçlu biziz, suçsuz onlar. Sanıkların hepsi 'Biz suçsusuz.' diyorlar. Suçlu, bizim evlatlarımız mıydı? Suçlu, geride kalan çocuklarımız mıydı? Sokakta kalan çocuklarının mı suç?" şeklinde konuştu.

'O MADENDE DOKUZ YIL ÇALIŞTIM'

Duruşmaya katılan ve faciada kardeşini kaybeden vatandaşlardan biri de, "İlk girdiğimizde hakim bize, 'Kimse sesini çıkarmayacak, atarım dışarı.' dedi. Şu anda tüm suçlu bizleriz. Ben dokuz yıl o madende çalıştım, bir gün gaz maskesi bakılmadı. Şimdi ayda bir, 'Bakıyoruz' diyorlar. Nerede bakmışlar ya, gelsin yüzümüze söylesin. Onlar şimdi konuşuluyor. Onlar hakime söylesinler, neymiş rahat, neresi rahatmış. Ben dokuz yıl çalıştım. Kardeşimi kaybettim ben. Verebilirler mi şu anda? Kimse suçunu kabul etmiyor." dedi.

Aileler, aradan sonra yeniden duruşma salonuna girdi.

Etiketler: soma, dava, mahkeme, sanıklar
Okunma Sayısı: 1104
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı