"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sosyal medyanın kirlettiği bir seçim sürecini yaşıyoruz

13 Mart 2019, Çarşamba 17:32
Gazeteci yazar Abdulkadir Selvi, sosyal medyanın seçim sürecini kirlettiğini söyledi.

Mansur Yavaş hakkında hazırlanan iddianameyi de değerlendiren yazar Selvi’nin, Hürriyet’de yayınlanan (13 Mart 2019) yazısının bir bölümü şöyle;

“Seçimlere az bir süre kala hakkında iddianame düzenlenen CHP Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş’ın basın toplantısını izledim. (...) Mansur Yavaş’ın açıklamalarıyla yetinmedim, Necmettin Kesgin’in de katıldığı A Haber’deki tartışma programını dikkatli bir şekilde izledim. (...) Necmettin Kesgin tarafından 2017 yılında yapılan suç duyurusu, seçimlere 18 gün kala Yavaş hakkında iddianameye dönüşürse kamuoyu bunu nasıl değerlendirir, ona bakmak lazım. (...) Mansur Yavaş siyasi bir kişilik olduğu için olayları onun üzerinden değerlendiriyoruz. Ancak bir de ‘resmi belgede sahtecilik, şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal’den 6 yıl 6 ay 6 gün hapis cezasına çarptırılan Necmettin Kesgin diye birisi var. Mansur Yavaş’ın “Bana sahte imzayla 600 bin dolarlık senet verdi” diye dava ettiği kişi.

Gazi Üniversitesi’nde ne oldu?

(...) Necmettin Kesgin, 2011 yılında çıkarılan 6111 sayılı af kanunundan yararlanarak Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kayıt yaptırmış. (...) 2013-2014 döneminde ise son derslerini alıp, tek ders sınavına girerek mezun olmuş. Hatta Ankara adliyesinde avukatlık stajına başlamış. Ancak gelen bir ihbar üzerine Gazi Üniversitesi Rektörlüğü soruşturma açmış. Gazi Üniversitesi ile ÖSYM arasında yapılan yazışmalarda Necmettin Kesgin’in sunduğu 1998 tarihli ÖSYM sonuç belgesinin sahte olduğu belirlenmiş. (...) Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi, Gazi Üniversitesi’nin açtığı dâvâ üzerine 2016/270 esas ve 2016/511 sayılı kararı ile Kesgin’i resmi evrakta sahtecilik suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırmış. Denetimle serbestlik kapsamında ceza 5 yıl ertelenmiş. Eğer 6 yıl 6 ay 6 günlük hapis cezası onanırsa Kesgin ilave olarak bu cezayı da yatacak. (...)

Sosyal medya etkisi

Bu seçim kampanyası hepsinden farklı olarak başlamıştı. (...) Nereden nereye geldik. Sosyal medyanın etkili olduğu ancak aynı zamanda sosyal medyanın kirlettiği bir seçim sürecini yaşıyoruz. Sosyal medya bir çöpe döndü adeta. Başı sonu kesilen videolarla algı operasyonları yapılıyor. (...) Ama sosyal medya seçim sürecini saptırıyor, kampanyayı kirletiyor.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2024
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Kiren

    13.3.2019 19:11:37

    Sayenizde............

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı