"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Soyguncu vuruldu, rehineler kurtuldu

14 Kasım 2015, Cumartesi 07:27
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bir banka şubesine soygun yapmak için giren üzerinde çarşaf bulunan kişi, elindeki tabancayla çalışanları rehin aldı.

Silahlı soyguncu, yaklaşık 5 saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince, özel harekat timleri tarafından vurularak ağır yaralandı. İçerideki rehineler ise sağ olarak kurtarıldı. İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, soyguncunun paraya ihtiyacı olduğu için bankayı soymak istediğini söyledi.

Olay, saat 16.45 sıralarında, Amiral Sağlam Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesinde meydana geldi. Şubeye giren silahlı soyguncu tehdit ettiği banka çalışanlarını ve müşteriler olmak üzere 12 kişiyi rehin aldı. Üzerine çarşaf giyinip, yüzünü peçe ile gizleyen silahlı soyguncu bankadaki güvenlik görevlisinin tabancasını aldı. Bu sırada bankada bulunanlardan bazıları bankanın birinci katına çıktı ve kendilerini burada bulunan bir odaya kilitledi. Bildirilmesi üzerine olay yerinde özel harekat ve terörle mücadele şube müdürlüğüne bağlı polis ekipleri geldi ve çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Bankanın çevresi şeritle çevrildi. Çevrede bulunan herkes olay yerinden uzaklaştırıldı. Bankanın bulunduğu Amiral Sağlam Caddesi trafiğe kapatıldı.

Soyguncu tarafından rehin alınan bazı banka çalışanları, soyguncunun bankanın zemin katında olduğu sırada binanın birinci katının camından atlayarak kaçtı. Güvenlik görevlisinin camdan atlaması kameralara yansıdı. Camdan atlayan rehinelerin bazılarının vücutlarında kırıklar oluştu. Kaçarken yaralanan rehineler olay yerinde bekletilen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından hemen hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Daha sonra olay yerine İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel geldi. Emniyet müdürü, soyguncu ile telefonla irtibata geçti. Böbrek hastası olan çocuğunun tedavisi için soygunu gerçekleştirdiği iddia edilen kişi tüm ikna çabalarına rağmen rehineleri serbest bırakmadı. Soyguncu bankanın zemin katında bulunan iki banka müşterisini rehin alırken, üst kata kaçan iki stajyer ise kendilerini bir odaya kitleyerek bekledi. Soyguncu için banka şubesinin önünde bir otomobil yanaştırıldı. Bir süre dörtlüleri yakarak bekleyen otomobil, daha sonra uzaklaştırıldı. Ardından yine bankanın kapısına kadar getirildi. Bu sırada soyguncu da bankanın kapısına geldi. Özel müdahale timi görüşmelerden sonuç alınamayınca operasyon için uygun görüşü yakalamaya çalıştı. Saat 23.05 sıralarında özel müdahale timi, açtıkları ateş ile silahlı soyguncuyu vurup etkisiz hale getirdi. Bu sırada biri bayan, biri erkek iki rehinenin dışarıya koşarak çıktığı görüldü. İki rehininde kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Olaydan sonra bomba imha ekipler içeriye girdi. Şahsın üzerindeki düzeneğin bomba olup olmadığını kontrol etti. Bomba olmadığı, bomba süsü verildiği belirlendi. Ağır yaralanan soyguncu, ambulansla Gölcük Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istendi. Bu sırada orada saatlerce bekleyen vatandaşlar soyguncuya tepki gösterdi. Soyguncunun içinde bulunduğu ambulansın geçişine izin vermek istemedi. Ağır yaralı soyguncuyu hastaneye götürmek için ambulans başka yolu kullandı. Çevik kuvvet polisi vatandaşları uzaklaştırmakta güçlük çekti.

Bir kadın da şubede yakını bulunduğu için fenalık geçirdi. Kadını teskin etmekte güçlük çekildi. Olaydan sonra, banka içerisinde soygcunun çarşafı ve kan izleri görüldü. Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel de operasyonun ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yarımel, soyguncunun paraya ihtiyacı olduğu için bankayı soymak istediğini belirterek, "Olay adi bir suç. Paraya ihtiyacı olduğu için soygunu gerçekleştirmiş. 4 rehinenin de sağlık durumları iyi. Soyguncu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı" dedi.

Öte yandan, bazı vatandaşlar, soyguncunun tedavi için ilk götürüldüğü Gölcük Devlet Hastanesi'ne tepki amaçlı akın etti. Polis ekipleri vatandaşları uzaklaştırdı ve burada güvenlik önlemi aldı.

Okunma Sayısı: 3003
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı