"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

STK, sendika ve meslek örgütlerinden hain teröre karşı yürüyecekler

14 Eylül 2015, Pazartesi 13:54
Sivil Toplum Kuruluşları (STK), sendikalar ve meslek örgütleri, teröre karşı birlik mesajı verdi.

Birlikler adına basın açıklamasını okuyan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Her görüş ve düşünceden, toplumun tüm kesimlerini temsil eden kuruluşlar olarak; 17 Eylül Perşembe günü saat 16.30’da bütün Türkiye’yi Ankara Sıhhiye meydanında buluşmaya davet ediyoruz.” dedi.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (TÜRKİYE KAMU-SEN), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muahesebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) TOBB İkiz Kuleler’de terör konusunda ortak basın açıklaması yaptı.

Birlikler adına basın açıklamasını okuyan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, terör eylemlerinde çok sayıda polis, askerin şehit olduğunu hatırlattı. Hisarcıklıoğlu, yaşanan bu menfur olayların geleceğe yönelik kaygı duyulmasına neden olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor. Binlerce yıllık kardeşliğimiz bozulmak isteniyor. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak yine bizim elimizde. Hep birlikte sağduyumuzu korumalı, vicdanımızın sesini dinlemeli, fitne ateşini birlikte söndürmeliyiz. Kökenimiz, kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun, 78 milyon hepimiz Türkiye’yiz. Türkiye’nin her bölgesinde örgütlü, toplumun bütün kesimlerini temsil eden kuruluşlar olarak bir aradayız. Bizler ülkemizin çalışan ve üreten, esnafı, çiftçisi, işçisi, memuru, emeklisi ve girişimcileriyiz. Biriz, beraberiz. Ortak paydamız, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hayatına saygıdır. Demokrasi; hak ve özgürlük demektir, ama aynı zamanda da sorumluluk demektir.” 

17 EYLÜL PERŞEMBE GÜNÜ BÜTÜN TÜRKİYE’Yİ ANKARA SIHHİYE MEYDANINDA BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ

Sorumluluk almadan, hak ve özgürlük olmayacağını ve sorumluluk duygusuyla harekete geçtiklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şu ifadeleri kullandı: “İrademizi ortaya koyuyor ve ortak hassasiyetlerimizi paylaşan tüm vatandaşlarımızla buluşmak istiyoruz. Bu kapsamda, 17 Eylül Perşembe günü Türkiye’nin dört bir tarafından gelip Ankara’da toplanma kararı aldık. Her görüş ve düşünceden, toplumun tüm kesimlerini temsil eden kuruluşlar olarak; 17 Eylül Perşembe günü saat 16.30’da bütün Türkiye’yi Ankara Sıhhiye meydanında buluşmaya davet ediyoruz. O gün; Sıhhıye’de buluşacağız. Buluşmamızı Birinci Meclis'te nihayetlendireceğiz. Bu masadaki kuruluşlar bu buluşmanın düzenleme kuruludur. Ama bu, bizlerin değil Türkiye’deki her kesimin buluşmasıdır. Terörü lanetleyen ve kardeşliğimize sahip çıkan bütün sivil topluma ve vatandaşlarımıza buradan çağrı yapıyoruz. Teröre ‘hayır’, kardeşliğe ‘evet’ diyoruz.” 

GELİN, KIŞKIRTICI SÖYLEMLERİ BIRAKALIM, TOPLUMU GERMEKTEN KAÇINALIM

"Gelin, birlikte yaşama ve kardeşlik irademizi herkese gösterelim." diyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "Gelin, kışkırtıcı söylemleri bırakalım, toplumu germekten kaçınalım. Bu süreçte daha soğukkanlı, daha sağduyulu olalım. Çünkü başka Türkiye yok. İşte 17 Eylül Perşembe günü gerçekleştireceğimiz büyük buluşmada bu mesajı vereceğiz. Buluşmamızda hiçbir siyasi görüşün veya sivil toplum kuruluşunun simgesi olmayacak.”

Hisarcıklıoğlu, kısıtlı zamanda çağrı yapılan kuruluşların hepsinin katılım sağladığını kaydederek, “Ama diğer bütün sivil toplum ve meslek kuruluşlarının tamamına açıktır. Ortak paydamız olan bayrağımızı alın, gelin Fırsat bulamayıp gelemeyen herkes aynı saatte 81 ilimizde gerek evlerinde, gerek iş yerlerinde bulundukları yerlerde Türk bayrağını açıp bu işe gönüllü olarak katıldıklarını ifade etmelerini rica ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Basın açıklamasından sonra, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri üzerinde ay yıldız bulunan şapkalarıyla fotoğraf çektirdi.

Okunma Sayısı: 2808
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı