"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suç oranında Avrupa’yı solladık

26 Kasım 2014, Çarşamba
Türkiye’de suç oranlarının yükseldiğini belirten HEGEM Vakfı Başkanı Adem Solak, Suç oranında Avrupa’yı solladığımızı söyledi.

HEGEM Vakfı Başkanı Adem Solak, Türkiye’de suç oranlarının yükseldiğini ifade ederek, “6-7 sene önce suç oranında daha gerideydik, şimdi ise Batı ülkeleri olarak bakarsak bizim önümüzde bir tek ABD var ki dünyada suç oranı en yüksek ülkedir” ifadelerini kullandı. HEGEM Vakfı Başkanı Adem Solak ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Keskin ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurten Sargın, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin son 2 yıllık suç haritasına ilişkin yaptıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Solak, burada yaptığı konuşmada, araştırma kapsamında 104 bin gencin yanı sıra cezaevindeki yaklaşık 5 bin 400 mahkûma ulaştıklarını ve mahkûmlarla ilgili analizlerin devam ettiğini belirterek, “Avrupa’da en yüksek suç oranı olan ülke İngiltere ve Galler’de 100 bin kişide 148 mahkûm, Fransa’da 100 bin kişi de 85 mahkûm, Almanya’da 100 bin kişide 95 mahkûm, Türkiye’de ise 100 bin kişide 185 mahkûm var” dedi. Türkiye’de suç oranlarının yükseldiğini ifade eden Solak, “6-7 sene önce suç oranında daha gerideydik şimdi ise Batı ülkeleri olarak bakarsak bizim önümüzde bir tek ABD var ki dünyada suç oranı en yüksek ülkedir” ifadelerini kullandı.

 

ALLAH’TAN KORKTUKLARI İÇİN SUÇ İŞLEMİYORLAR   

Sargın, çocukların öfkeli davranış biçimini annelerden yüzde 68, babalardan da yüzde 65 civarında gördüklerini dile getirerek, bu çocukların da gelecekteki eğitim hayatlarında ve arkadaşları arasındaki sorunları çözmede yüzde 70 oranında şiddete başvurduklarını gördüklerini belirtti. Araştırmada gençlere çeşitli sorular yönelttiklerini anlatan Sargın, gençlere, “sizi suç işlemekten ne men eder?” sorusunu sorduklarında katılımcıların yüzde 42’sinin “Allah korkusu”, yüzde 25’inin de “kanun korkusu” diye cevap verdiğini kaydetti. Sargın, “evde gergin misiniz?” şeklindeki soruya ise öğrencilerin yüzde 68,5’inin “evet” cevabını verdiğini, kızlara bu oranın yüzde 74’e çıktığını dile getirdi.     

 

ANNE EĞİTİMİ ÖNEMLİ

Araştırmalarında öğrencilerin birbirlerine şiddet uygulama sıklığının yüzde 81.5’e çıktığını tesbit ettiklerini de anlatan Sargın, araştırmada “Kızgınlık ve öfke duygularını hissediyor musunuz?” şeklinde soru yönelttikleri öğrencilerin yüzde 83’ünün bu soruya “evet”  cevabını verdiğini, öğrencilerde karamsarlık oranının da yüzde 85,5 olduğunu gördüklerini belirtti. Sargın, gençlerin en güvenli yer olarak gördüğü ailelerde şiddete maruz kaldıklarını vurgulayarak, oldukça ciddî olan bu olumsuzluğun önlenmesi için kadın ve anne eğitiminin önemine işaret etti. Prof. Dr. Keskin ise HEGEM’in yaklaşık 2 yıl boyunca Türkiye’deki ortaöğretimde okuyan gençler ve cezaevindeki mahkûmlar üzerinde “şiddet” araştırması yaptığını söyleyerek, araştırma ile 109 bin 400 kişiye ulaşarak özellikle ortaöğretimdeki “şiddet” olgusunu anlamaya çalıştıklarını kaydetti. Trabzon / aa

 

Okunma Sayısı: 7666
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı