"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suçlunun yanında masumlar yakılıyor

15 Ocak 2018, Pazartesi
Tutuklu harp okulu öğrencilerinin mağduriyetlerini dile getiren Karamollaoğlu, “Çok açık söylüyorum; tıpkı Bylock meselesinde olduğu gibi askeri okul öğrencilerinde de ciddi mağduriyetler söz konusu. Kurunun yanında yaş, suçlunun yanında masum yakılıyor” dedi.

15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında komutanları tarafından emirle çeşitli bölgelere götürülen  harp okulu öğrencileri 16 aydır adalet bekliyor. Seslerini duyurmaya çalışan aileler çocuklarının masum olduğunu ve linç girişimlerine uğradıklarını ve bir an önce adaletin tecelli etmesini beklediklerini belirtiyor. Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Kurunun yanında yaş, suçlunun yanında masum yakılıyor” diye konuştu.  

Suçlu suçsuz ayrımı yapılmadı

Karamollaoğlu şu ifadelerle duruma tepki gösterdi; “Bize gelip sıkıntılarını anlatan askerî okul öğrencilerinin aileleri var. Anneleri, babaları, kardeşleri gelip gözyaşları içinde bize mağduriyetlerini anlatıyorlar. Çok açık söylüyorum; tıpkı Bylock meselesinde olduğu gibi askerî okul öğrencilerinde de ciddî mağduriyetler söz konusu. Kurunun yanında yaş, suçlunun yanında masum yakılıyor. Bilindiği gibi 15 Temmuz kalkışmasından sonra köklü gelenekleri olan askerî okullar kapatıldı. Suçlu suçsuz ayrımı yapılmadan birçok öğrenci aynı muameleye maruz tutuldu. Oysa askeriyede ilk öğretilen kural, “emre itaattir...” Bu, ordudaki disiplinin, askeri hiyerarşinin bir gereğidir. Ama bugün hiçbir suçu olmadığı, hiçbir şeyden haberi olmadığı halde yargılanan binlerce askerî okul öğrencisi var.

Bu çocukların darbeden haberi yok

Bu konuda somut bir örnek vermek istiyorum. Elimizde belgeleri de var. 10 Temmuz 2016’da Hava Harp Okulu Komutanlığı, “bütün öğrencilere Hava Harp Okulunda toplanma” emri veriyor. 13 Temmuz’da aynı öğrenciler yaz kampı yapılacağı talimatıyla, Yalova’daki kamp yerine götürülüyorlar. 14 Temmuz’da Yalova’daki bu öğrencilerin bir bölümü (144 asker) paraşüt eğitimi için Ankara’ya gönderiliyor. 15 Temmuz’da geri kalan öğrencilerin büyük bölümü, “toplumsal olay var” denilerek Yalova’dan tekrar İstanbul’a yola çıkarılıyor. Kampta televizyon yok, radyo yok, telefon yok. Eğitim kampının gereği olarak çadırda kalıyorlar. Bu sebeple darbeden de haberleri olmuyor. Zaten yolda gerçeği öğrenince hemen silâh bırakıp halkla birlikte İstiklâl Marşı okuyorlar. Hatta öyle ki, mahkeme kayıtlarına baktığınızda başlarındaki komutanlarının “bu çocukların hiçbirinin darbeden haberi yoktu” diye ifadesi var.

Adalet sarsılırsa devlet sarsılır

Ama bu çocuklar, şimdi darbeci olmakla suçlanıyor. İçlerinde 18 aydan beri tutuklu bulunanlar var. Bizim devletten beklediğimiz adil bir tutumdur. Hiç değilse suçlu-suçsuz ayrımı yapılana kadar tutuksuz yargılanmalarıdır. Aynı şekilde bir de mağdur edilen binlerce Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencisi var. Bu öğrencilerin önce okulları kapatıldı, sonra farklı üniversitelerden diploma verildi. Peki, nereden diploma verildi? 2 yıllık hiçbir karşılığı olmayan bölümlerden. Üstüne üstlük bu öğrencilerin askerî okuldaki sigortaları, KHK ile sona erdirildiği için herhangi bir işe başvurmalarının önü kapatılmış oldu. Peki, bu gençler ne yapacak? İş yok, aş yok. Bir de üzerine haksız yere FETÖ’cü damgası yemişler. Buradan sesleniyorum, “mazlûmun ahı, indirir şahı.” Bir an önce bu mağduriyetler giderilmelidir. Çünkü hep söylediğimiz gibi “adalet mülkün temelidir.” Mülk, devlettir. Adalet sarsılırsa devlet sarsılır.”

Okunma Sayısı: 9244
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ali

    15.1.2018 12:18:58

    bu işleri tezgahlayanları Allah bildiği gibi yapsın

  • Savas

    15.1.2018 11:36:38

    Beni bu duruma dusurenleri el kahhar a havale ettim her namazdan sonra rabbime diyorumki bunlarin cezasini ver beni hain ilan ettiler coluk cogumu perisan ettiler issiz biraktilar sen hesabini gor bunlarin diyorumnapim elimden gelen bu bebeklerim var onlara 18 aydir param yok olum bisey alamayiz demek ne zor

  • murtaza

    15.1.2018 10:34:28

    çok masumların, canı yandı. çokları ma'dur oldu. çok ah'lar alındı, ele başlar ya kaçak ya kayıp yada korunuyor. sahipsizler acı çekiyor..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı