"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suçsuzluk ispat edilir mi?

18 Mayıs 2017, Perşembe
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, kamu vicdanını sızlatan, adalet duygusunu zedeleyen çalışma ve uygulamaların karşısında olduklarını ifade ederek, “Zulüm kimden gelirse gelsin, hep karşısında olduk” dedi. Ancak Çakırcı’nın, “Suçsuzluğunu ispat edenlerin görevlerine bir an evvel iade edilmesi için haykırıyoruz” demesi “Suçsuzluk ispat edilir mi?” sorusunu gündeme taşıdı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı son zamanlardaki soruşturmalarda masumların mağdur edilmemesi, kurunun yanında yaşın da yanmaması çağrısında bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, kamu vicdanını sızlatan, adalet duygusunu zedeleyen çalışmaların ve uygulamaların karşısında olduklarını ifade ederek, “25 yıllık hak ve özgürlük mücadelemizde, zulüm kimden gelirse gelsin, hep karşısında, mazlûm ve mağdurun yanında olduk. Maşeri vicdanı rahatsız eden, toplumun adalet duygusunu zedeleyen her çalışmanın, uygulamanın karşısında olan bir sendika olarak, dün olduğu gibi bugün de aynı duruşumuzu korumaktayız. Haksızlığa uğrayanın diline, dinine, ırkına, rengine bakmadan en gür şekilde tepkimizi ortaya koyuyoruz” dedi. Eğitim çalışanlarının sorunlarını tesbit edip bunlara çözüm önerileri sunarken; eğitim çalışanlarının sesini yetkililere ulaştırırken, sorunlu alanlara dikkat çeken ve çözüme ışık tutan nitelikli çalışmalar da yaptıklarını söyleyen Çakırcı, “Kimsenin mutlu olmadığı, adalet duygusunu zedeleyen mülâkatlı/sözleşmeli öğretmen alımı son olsun” diyerek, iş huzurunun temini için bundan sonra öğretmen alımının mülâkatsız, KPSS puanı esaslı kadrolu yapılması çağrısında bulundu. 

KURUNUN YANINDA YAŞ YANMASIN

Eğitim çalışanlarının sorunlarını tesbit edip bunlara çözüm teklifleri sunarken; eğitim çalışanlarının sesini yetkililere ulaştırırken, sorunlu alanlara dikkat çeken ve çözüme ışık tutan nitelikli çalışmalar da yaptıklarını söyleyen Çakırcı, “Toplu sözleşmeye hazırlık yaparken, yetimin yüzünün gülmesi için de emek harcıyoruz. FETÖ ile mücadelede masumların mağdur edilmemesi, kurunun yanında yaşın yanmaması, görevden alınmalar konusunda ince eleyip sık dokunması, açığa alınanlar hakkında hızlı karar verilmesi, suçsuzluğunu ispat edenlerin görevlerine bir an evvel iade edilmesi için haykırıyoruz” diye konuştu.

FATİH KARAGÖZ / ANKARA

Etiketler: ohal, khk
Okunma Sayısı: 5249
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • öznur

    19.5.2017 10:57:57

    sendika olarak hiç bişey yapamıyorsunuz elinizden bişey gelmiyor malesef...

  • Veysel

    18.5.2017 22:14:38

    Bak kardeşim oğlum üzerine kayıtlı ancak kullanmadığı bir hat yüzünden 8 aydır mesleginden ayrı ve terörist listesinde biz bunu öğrendik ama kimseye anlatamiyoruz.devletin mit i,kom u suçumuzu ispatlasin boynumuz kıldan ince yeter artık bu zulüm bir son bulsun lütfen sesimizi daha çok duyurun saygılar.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı