"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sulandırılmasın!

17 Ağustos 2016, Çarşamba 00:01
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bir sektör haline gelen ‘ihbar furyası ve medyatik itirafçılık’ soruşturmalara gölge düşürerek gerçekleri sulandırıyor. Gülen hareketine ilişkin kitap yazanlar, gerçekleri rant peşinde koşarak TV ekranlarında anlatanlar tepkilere sebep oldu.

Ergenekon ve Balyoz süreçlerinin sonuçsuz kalmasında büyük rolü olan adlî hatalar 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında da yapılıyor. Kurunun yanında yaşı da yakacak bu yanlışlar gerçeklere gölge düşürerek asıl sorumların gün yüzüne çıkmasını engelliyor. Ahmet Keleş, Latif Erdoğan, Nurettin Veren gibi kişilerin TV’lerdeki açıklamalarını eleştiren aydınlar ve yazarlar “Konuşulacak merci savcılıklardır. Haricinde yapılan yerli yersiz konuşmalar gerçeklere gölge düşürür” diyerek uyarılarda bulundular. 

Kriz fırsatçıları sahnede 

Yaşananları eleştiren bir diğer isim de yazar İsmail Kılıçarslan. TV ekranlarındaki konuşmaların şova dönüştüğünü belirten Kılıçarslan, “Milletin beklediği etkili, etkin ve adil bir mücadeledir” dedi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada işin ticarete döküldüğünü vurgulayan Kılıçarslan, “Yine her zamanki gibi ‘kriz fırsatçıları’ da cabası. Film yapanı, kitap yazanı, albüm çıkaranı. Yahu arkadaş. Tehlike geçmiş değil ki” paylaşımında bulundu. 

Kitaplar rant kapısı oldu

Kitap marketlerde en çok satanlar listesinde Gülen hareketiyle ilgili kitapların yer alması dikkatlerden kaçmadı. İtirafçıların ve olay şahitlerinin kaleme aldığı bu kitaplardan bazıları gerçeklere gölge düşürüyor. Kişisel husumetlerin, sıyrılma çabalarının ürünü olan bu kitaplar kriz fırsatçılarını harekete geçirerek bir rant kapısı haline geldi. 

İzleyici bıktı! 

Ayrıca ‘itirafçı’ adı altında TV programlarına konuk olan insanların da herkes tarafından bilinen şeyleri ilk defa duyuluyormuş gibi,  günlerce art arda anlatması ve söylemlerin bu şekilde servis edilmesi izleyicilerin de tepkisine neden oldu.

Asılsız ihbar furyasına dikkat! 

Soruşturma sürecindeki toplu tasfiye, gözaltı, tutuklama ve el koymalar endişeyle takip edilirken, husumet veya farklı hesaplara dayalı asılsız ihbar ve iftira furyasına karşı özellikle dikkatli olunması gereği vurgulanıyor.

İstanbul - Yeni Asya

Okunma Sayısı: 7838
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    17.8.2016 13:13:08

    Neden sulandırmayacaklar.Üç çevresi sularla kaplı ülkemin YÜZME dalında yarışmalarda esamesi okunmuyorsa DEDİKODU,GAMMAZLAMA,JURNALLEME,YOLSUZLUK,ARSIZLIK VE HAKSIZLIKLAR ile SULANDIRMA dalları olimpiyatlara bir girsin açık ara rekorlarla ŞAMPİYONUZ ŞAMPİYOOOOON.

  • dr.adil

    17.8.2016 12:20:23

    demekki uyandınız sabahınız hayr olsun bay nureddin bay latif.Peki sizlerin de uzun süre dizi dibinde yetişip terbiyesiyle terbiyelendiğiniz bay fetulahla ilgili anlatıklarınıza ne kadar güvenelim fetö cü olmadığınıza inanalım mı?anlattıklarınızın menfaat duygusuyla olmadığını nasıl kabul edelim?çünkü sizin de her saat kanal kanal gezdiğinizi biliyoruz.diyorum ki en başta bu işi sizler sulandırdınız.çok boş boğazlık yaptınız inandırıcılığınızı kaybettiniz.Allah darbeci katilleri kahr etsin

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı