"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sur'da teröristlere 'teslim olun' çağrısı

17 Şubat 2016, Çarşamba 23:54
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon yapan güvenlik güçleri, bölgede dar bir alana sıkışan teröristlere "teslim olun" çağrısı yaptı.

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, 28 Kasım 2015'ten bu yana devam ediyor.

Operasyonda sona yaklaşan güvenlik güçleri, bölgedeki bölücü terör örgütü mensuplarına "teslim olun" çağrısı yaptı. Diyarbakır Valiliği, söz konusu görüntüleri basın mensuplarıyla paylaştı.

"Ölümü değil, yaşamı seçin"

Görüntülerde, güvenlik güçlerinin zırhlı araç içinden teröristlere anons yaptığı yer alıyor.

"Terör olaylarına son verin ve teslim olun. Ölümü değil, yaşamı seçin. Gelin kanunun ve adaletin kollarına teslim olun. Sizlere asla zarar verilmeyecektir. Güvenlik güçlerinin ilerleyemediğini söylüyorlar, buna inanmayın, sizleri kandırıyorlar. Bugün Silopi'de, Cizre'de huzur ortamı tam olarak sağlandı. Çok yakında Sur'a da huzur gelecek" denilen anonsta, devletin operasyondaki kararlılığına vurgu yapıldı.

Anonsta şu ifadelere yer verildi:

"Devletin kararlılığı ortadadır. Mücadele, hepiniz teslim olana kadar devam edecek. Teslim olanlar, şimdi devletin güvencesindedirler. Daha fazla ölüme neden olmayın. Söylediklerimizi iyi düşünün. Sizin canınız ve kanınız üzerinden kimsenin menfaat sağlamasına ve siyaset yapmasına müsaade etmeyin. Bir an önce kararınızı verip, devletin şefkatine ve adaletine teslim olun.

AA

Etiketler: sur, cizre, operasyon, teslim
Okunma Sayısı: 1363
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı