"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sur ve Silopi kamulaştırılıyor

25 Mart 2016, Cuma 11:31
Bakanlar Kurulu tarafından Diyarbakır Sur’un ve Şırnak Silopi'nin büyük bölümü için kamulaştırma kararı alındı. Kamulaştırma kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayında yer aldı.

Bakanlar Kurulu, Diyarbakır’ın Sur ve Yenişehir ilçelerinde çok sayıda parsel hakkında kamulaştırma kararı aldı. Karar, Şehircilik ve Çevre Bakanlığı tarafından uygulanacak. Karara göre Sur ilçesinin Abdaldere, Ali Paşa, Cemal Yılmaz, Camikebir, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Hasırlı, İnönü, İskenderpaşa, Lalabey, Malikahmet, Özdemir, Süleymangazi, Savaş, Şemhane ve Ziyagökalp ile Yenişehir ilçesine bağlı Yenişehir ve Köşkler mahallelerinde çok sayıda parsel hakkında kamulaştırma kararı alındı. 

Terör örgütüne yönelik olarak Sur ilçesinde yaklaşık 2,5 ay süren bir operasyon gerçekleşmişti. Operasyon sonrasında ilçenin büyük bir kısmı zarar görmüştü. Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilçenin yeniden imar edileceğini açıklamıştı. 

SİLOPİ DE KAMULAŞTIRILIYOR

Bakanlar Kurulu, Şırnak’ın Silopi ilçesinde riskli alan olarak belirlenen çok sayıda parsel hakkında kamulaştırma kararı aldı. Kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Kamulaştırma kararı kapsamında Barbaros, Başak, Cudi, Karşıyaka, Harunbey ve Yeşiltepe mahallerinde çok sayıda parsel bulunuyor.

Okunma Sayısı: 1565
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı