"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriye askeri sınır çizgisinde

29 Aralık 2018, Cumartesi 17:27
Menbiç’teki yerel yönetimden Nura el Hamid: “Suriye rejim güçleri şehir merkezine girmeyecek. Türkiye destekli Suriyeli gruplarla SDG arasında oluşan geçici sınır çizgisine konuşlanacak.”

ABD öncülüğündeki koalisyon, Suriye rejim birliklerinin Menbiç’te olduğu iddiasını yalanladı. DW türkçe’de yer alan habere göre, koalisyondan yapılan açıklamada hükümet birliklerinin şehre girdiği açıklamasının “doğru olmadığı” belirtildi. ABD birliklerinin şehirde devriye görevi yapmaya devam ettiği kaydediliyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Yarbay Earl Brown “Menbiç kentindeki değişikliklere ilişkin doğru olmayan haberler olmakla birlikte (ABD öncülüğündeki koalisyon) bu iddiaların doğru olduğuna dair bir belirti görememiştir” dedi. Brown bütün taraflara “Menbiç’in bütünlüğü ve şehir sakinlerinin güvenliğine” saygı gösterme çağrısı yaptı.

Sınır çizgisi neresi?

Menbiç’teki mahalli yönetimden Nura el Hamid yaptığı açıklamada Suriye rejim güçleri’nin şehir merkezine girmeyeceğini, ancak Türkiye destekli Suriyeli gruplarla Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında oluşan geçici sınır çizgisine konuşlanacağını söyledi. Hamid, ABD ve Fransa koalisyon güçlerinin mevcut mevkilerinde konuşlu olmaya devam ettiğini ve devriye görevlerini sürdürdüklerini belirtti. Suriye ordusu, Cuma günü askerî güçlerinin Türkiye sınırı yakınlarındaki Menbiç’e girdiğini ve şehirde Suriye bayrağının çekildiğini duyurmuştu. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de 300’den fazla Suriye askerinin Menbiç’e girdiğini açıkladı.

 

Etiketler: suriye, sınır
Okunma Sayısı: 2030
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    30.12.2018 02:49:10

    Bu PKK/YPG, Isid, Esad Güclerinin ayni tarafta oldugunun DELILIDIR. Suriye'de Irak'ta ABD, Israil, Ingiltere tarafindan yaratilan TERÖR ÖRGÜTÜ ISID la mücadele de göstermelik bir OYUN. Akitilan kanlar ve mülteciler ve denizlerde bogulan insanlarin VEBALI BU KIRLI TERÖRIST ÜLKELERINDIR. Allah, adil-i mutlak yaptiklarinizin karsiligini versin ve mutlaka verecek. Madem Menbic GÜYA KURTULDU yarin 500 000 Mülteciyi vatanlarina gönderelim bakalim.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı