"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriye dağılırsa felaket olur

24 Ekim 2016, Pazartesi 00:01
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye’nin muhaliflerin eline geçmemesi gerektiğini söylerken Eski Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı General Vyaçeslav Trubnikov da Suriye’nin dağılmasını felaket olarak yorumladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye’nin muhaliflerin eline geçmemesi gerektiğini söylerken Eski Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı General Vyaçeslav Trubnikov da Suriye’nin dağılmasını felâket olarak yorumladı. BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Rusya’nın Suriye’deki amacının teröristlerle savaşmak olduğunu ileri süren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye hükümetinin düşmesi halinde yeni bir sığınmacı akını yaşanacağını ve Avrupa’da yeni terör saldırıları düzenleneceğini savundu.

‘İKİ SEÇENEK VAR’ 

“Sadece iki seçenek var” dediği belirtilen Peskov’un, “Şam’da ya Esad oturacak ya da Fetih el Şam Cephesi. Ülkede siyasî çözümün sağlanması için Şam’da Esad oturmalı” dediği kaydedildi. “Bazı ülkeler Esad’dan kurtulmak için ateşle oynuyor ve teröristleri kullanıyor” dediği ifade edilen Peskov’un sözlerine şöyle devam ettiği belirtildi: “Suriye’de çözüme ulaşmak için uluslar arası toplumun uzun bir süre ve çok çaba harcaması gerekiyor. Bütün Suriye toprakları kurtarılmalı. Ülkenin parçalanmaması için her şey yapılmalı. Aksi halde bu bütün bölge için felâket olur.”

Büyük karışıklıklar olur

Eski Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı General Vyaçeslav Trubnikov, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini ifade ederek, “Suriye dağılırsa, Kürdistan kurulur” diye konuştu. Trubnikov, “Mossad’daki ‘sevimli meslektaşlarım’, Suriye’nin tek devlet olması gerektiğini kabul ediyor. Suriye’nin dağılması Ortadoğu’da büyük karışıklıklara sebep olur, Kürdistan da kurulur” ifadelerini kullandı.

Halep’te çatışmalar yeniden alevlendi

Suriye’nin Halep şehrindeki üç günlük ateşkes süresinin dolmasıyla çatışmalar yine şiddetlendi. BM ise ateşkes sürecinde hasta ve yaralıların bölgeden çıkarılamadığını açıkladı.  Bölgeden gelen haberler ateşkesin bitiminden kısa bir süre sonra isyancılarla Suriye ordusu arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı yönünde.

Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamada Cumartesi akşamı Halep’in farklı bölgelerinde saldırı ve çatışmalar meydana geldiği belirtildi. Suriye ordusunun muhaliflerin bulunduğu mevzilere top atışında bulunduğu, Rusya ve Suriye savaş uçaklarının hava operasyonlarının tekrar başladığı gelen bilgiler arasında. Halep Medya Merkezi grubu, kentin farklı bölgelerine top mermileriyle saldırı düzenlendiğini, Suriye ordu birliklerinin kentin güneyindeki ilerleyişini sürdürdüğünü duyurdu.

Üç günlük ateşkes sona erdi

Rusya tarafından açıklanan üç günlük ateşkes Cumartesi akşamı yerel saatle 19:00’da sona erdi. BM bu süre zarfında hasta ve yaralıları çatışma bölgelerinden nispeten daha güvenli olan bölgelere tahliye etmeyi başaramadı. BM, sivillerin tahliyesi için planlanan güvenlik koridorunun yüksek güvenlik riski taşıdığını açıkladı.

BM İnsanî İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, yaptığı açıklamada “Halep’in doğusunda yaralı ve hastaların tıbbî tahliyesinin planlanmasına rağmen güvenlik gerekçesiyle maalesef tahliye işlemi başlayamadı” dedi. Laerke, “BM, Halep’in doğusundaki insanlara Temmuz ayının başından beri insanî yardım ulaştıramadı” diye konuştu. BM’den yapılan açıklamada sadece çok az sayıda sivilin Halep’ten ayrıldığı belirtildi. Bir zamanlar önemli bir finans merkezi konumundaki Halep 2012 yılından beri ikiye bölünmüş durumda. Şehrin batısı Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad yönetimine bağlı askerlerin kontrolündeyken yaklaşık 250 bin nüfuslu doğusu silâhlı isyancılar tarafından kontrol ediliyor.

Etiketler: rusya, halep, suriye
Okunma Sayısı: 2482
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı