"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriye’de daha zorlu bir sürece girildi

17 Nisan 2018, Salı 00:15
Moskova Devlet Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi, siyaset bilimci Dr. Kerim Has, Suriye’deki son gelişmeleri sosyal medya hesabından değerlendirdi.

Has, “Ankara’nın bundan sonra Afrin, Menbiç ve Fırat’ın ötesine yönelik planları için daha zorlu bir sürece girildiği not edilmeli” dedi.  Has şöyle devam etti; “ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye bugünkü hava operasyonları geçen seneki sembolik düzeyin biraz üstünde, ama Rusya’yla doğrudan çatışmadan kaçınmayı önceleyen bir saldırı oldu. Bu, neyi gösterir? 1. Batı için asıl tehdit Esad değil. Nitekim rejime ciddi bir zarar verilmedi. 2. Gerektiğinde doğrudan çatışmadan da Rusya’nın itibarı korunarak ama “zor yoluyla” “rızası” alınabilir. 3. Müttefiki Suriye’de Batı’yla bir şekilde anlaşabilen Moskova’nın, tepkisine en fazla “şaşırdığı” başkent Ankara oldu. Bunun ikili ve bölgesel ilişkilerde özellikle güvenlik alanında kısa ve orta vadede bazı sonuçları olabilir. Astana’nın sarsıldığı kesin. 4. Suriye’de bir “arabulucuya” ihtiyacı olmadığı görülen ABD ile Rusya’nın PYD’ye yaklaşımları dikkate alındığında, Ankara’nın bundan sonra Afrin, Menbiç ve Fırat’ın ötesine yönelik planları için daha zorlu bir sürece girildiği not edilmeli. 5. Kısa vadede kazanan Trump oldu. Kremlin kaybetmedi ama zorlandı. Askeri kayıpları olsa da Esad, koltuğunu sağlamlaştırdı. Ankara için ise denklem değişti; kazanılan somut bir şey yok, kayıplar ise zamanla netlik kazanacak.” 

İstanbul - Abdullah Eraçıkbaş 

Etiketler: suriye
Okunma Sayısı: 1558
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı