"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Suriye'de savaşın bitmesi için çok çalışıyoruz"

04 Mart 2019, Pazartesi 21:40
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Suriye'de savaşın bitmesi için çok çalışıyoruz. Astana, Soçi ve Cenevre süreçleriyle Rusya ve İran gibi diğer ülkelerle Suriye'ye siyasi bir çözüm getirmek için çalışıyoruz." dedi.

Hatay'daki temaslarını sürdüren Bakan Çavuşoğlu, Cumhur İttifakı'nın Defne ilçesindeki seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

"Suriye'de savaşın bitmesi için çok çalışıyoruz"

Çavuşoğlu, Suriye'nin sınır ve toprak bütünlüğüne en güçlü desteği veren ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

Suriye'nin istikrarı, barışı ve huzurunun başta Hatay ve diğer serhat şehirler olmak üzere tüm Türkiye için önemli olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Suriye'de savaşın bitmesi için çok çalışıyoruz. Astana, Soçi ve Cenevre süreçleriyle Rusya ve İran gibi diğer ülkelerle Suriye'ye siyasi bir çözüm getirmek için çalışıyoruz. Rejim ile muhalefeti bir araya getirerek yeni bir anayasa komisyonu kurmaya çalışıyoruz. İnşallah az kaldı. Rejim listesini verdi. En kısa zamanda sahada yıllardır karşılıklı savaşanlar oturup, Suriye'nin geleceği için birlikte anayasa yazacaklar. Bunu kim başarıyor; Türkiye Cumhuriyeti başarıyor ve inşallah orada da savaş bitecek, huzur, istikrar, barış gelecek. Suriye halkı kazanacak, biz de Türkiye olarak bundan büyük bir mutluluk duyacağız."

Suriye'nin istikrara kavuşması, terör örgütlerinden temizlenmesi için çok gayret gösterdiklerini anlatan Çavuşoğlu, "DEAŞ, PKK, YPG gibi ne kadar terör örgütü varsa, görüşü, ideolojisi ne olursa olsun DEAŞ da terör örgütüdür, PKK da terör örgütüdür. İkisi de birbirinden lanetlidir. Dolayısıyla her türlü terör örgütünden kurtulmamız lazım, huzurumuz için." diye konuştu.

 

AA

Etiketler: Suriye, Hatay, Çavuşoğlu
Okunma Sayısı: 1007
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı