"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriye sınırına 'uzun boylu' bitki ekimi yasaklandı

13 Kasım 2015, Cuma 15:35
Gaziantep Valiliği, Suriye sınırında olası saldırı ve sızmaları önlemek amacıyla lısır ve ay çiçeği gibi boyu uzayan bitki ekiminin yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, Gaziantep'in Suriye ile 50 kilometre sınır hattı bulunduğu belirtilerek, 1 ve 2'nci derece askeri yasak bölge sınırları içerisinde bulunan tarım arazilerine, ekilen bitkilerin güvenlik zafiyetine yol açtığı belirtildi. 1 ve 2'nci derece askeri yasak bölgelerde güvenlik amacıyla mısır ve ay çiçeği gibi uzun boylu bitkilerin ekiminin yasaklandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"1'inci ve 2'nci derece askeri yasak bölge sınırları içerisinde bulunan tarım arazilerine, arazi sahipleri tarafından ekilen bitkilerin, bu bölgelerde nöbet tutan unsurlarımıza karşı yapılan veya yapılacak olan düşmanca saldırılar ve kötü niyet taşıyan kişi veya kişilerce saklanmak ve gözetleme yapmak maksadı ile kullanılmaya çalışacağından hudut emniyetini zafiyete uğratmaktadır. Bu nedenle ülkemizin içinde bulunduğu güvenlik ortamında hudut emniyetinin etkinliğini artırmak, bölgede görev yapan askeri personelin ve sivil halkın can ve mal güvenliğini korumak maksadıyla, 1'inci ve 2'nci derece kara askeri yasak bölge sınırları içerisinde bulunan tarım arazilerinde (özellikle hudut hattına paralel giden köy yolları ile hudut devriye yolları arasına) 1'inci hat devriye yolundan itibaren 200 metrelik bir alanda uzun boylu bitkilerin (mısır ve ayçiçeği gibi) ekiminin yapılmasına 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11'inci Maddesi gereğince izin verilmeyecektir."

DHA

Etiketler: gaziantep, suriye, sınır, bitki
Okunma Sayısı: 2054
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı