"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriye ve Yunanistan'dan Türk uçaklarına taciz

23 Mayıs 2015, Cumartesi 14:19
Genelkurmay Başkanlığı, Suriye hava savunma füze sisteminin 10 saniye, Yunanistan'a ait F-16 uçaklarının ise 30 saniye süreyle Türk F-16 uçaklarını, radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz ettiğini açıkladı.

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle: "Altı adet F-16 uçağı ile Ege Denizi’nde eğitim uçuşu icra edilmiştir. Bu uçuşlar esnasında Yunanistan’ın dört adet F-16 uçağı, üç adet F-16 uçağımızı 3 dakika 30 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle dört kez taciz etmiştir. Yürürlükteki angajman kuralı gereği tacize, uçaklarımız tarafından aynı ile mukabele edilmiştir. Hava muharebe devriye görevi icra eden bir adet F-16 uçağımıza, saat 16.50’de Hatay üzerinde 26.000 feet irtifada, Suriye'ye ait hava savunma füze sistemi tarafından 10 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur."

AA

Etiketler: f16, uçak, taciz, yunanistan, suriye
Okunma Sayısı: 1340
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı