"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriyeli işçiyi dövdüğü iddia edilen şahıs serbest bırakıldı

21 Şubat 2017, Salı 15:14
İzmir'de, işe geç kalan Suriyeli işçinin üzerine basarken çektiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşması sonrasında tepki gören ve dün gözaltına alınan Hasan Kartal serbest bırakıldı.

Bornova ilçesindeki Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesindeki bir iş yerinde Suriyeli çalışan Mustafa Şerif'in (28) ayağıyla karnına bastığı fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştıktan sonra gözaltına alınan Hasan Kartal'ın Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Kartal, Sulh Ceza Hakimliğinde verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

CNN Türk'te yer alan habere göre bir gazetecinin "Neden yaptın?" sorusuna "Sana mı soracağım lan çakal" diye cevaplayan Hasan Kartal ifadesi alınmak üzere Işıkkent Polis Merkezine getirilmişti. Hasan Kartal'ın polisteki ilk ifadesinde şaka yapmak için o fotoğrafı çektiğini ve paylaştığını söylediği belirtildi.

İzmir'de 16 Şubat 2017'de "Şafak" rumuzlu kişinin, sosyal paylaşım sitesi üzerinden "Türk'ün Suriyeliye intikamı, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi sinir olmuş hissediyor" şeklinde yaptığı yorumlar, bazı basın yayın organlarında yer almış, tepki toplayan paylaşımı sonrasında Hasan Kartal polis tarafından, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama, işkence" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Büyük tepki çeken paylaşım hakkında şaşırtan açıklama!

Suriyeli işçinin karnına diziyle bastırdığı fotoğrafı, altına 'Türk'ün Suriyeli'den intikamı' notuyla sosyal medya hesabından paylaşan ve büyük tepki çeken Hasan Kartal, olayın sanıldığı gibi şiddet içermediğini, şakalaşmadan ibaret olduğunu söyledi. Fotoğraftaki Suriyeli Mustafa ile aynı işyerinde çalıştığını söyleyen Hasan Kartal, "Fotoğrafı paylaşırken üzerine yazdığım cümleler hatalıydı. Yazmamam gerekirdi" diye konuştu.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/yurt-haber/buyuk-tepki-ceken-paylasim-hakkinda-sasirtan-aciklama_424356

 

Okunma Sayısı: 864
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı