"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriyeli Mülteciler gençlerle buluşacak

13 Mayıs 2017, Cumartesi
Türkiye’nin 81 ilinden gelen 300 gencin katılımıyla, “Gençlik ve Kariyer” teması çerçevesinde düzenlenecek toplantıya, İMECE Programı kapsamında Suriyeli girişimci adayları da katılacak.

Türkiye’nin 81 ilinden gelen 300 gencin katılımıyla, “Gençlik ve Kariyer” teması çerçevesinde düzenlenecek toplantıya, İMECE Programı kapsamında Suriyeli girişimci adayları da katılacak. Suriyelilerin, Türkiye’deki akranları ile buluşma şansı yakalayacağı faaliyet, 15 Mayıs Pazartesi günü, Ankara Hilton Garden Inn Hotel’de gerçekleşecek. Suriyelilerin girişimcilik becerilerini ve iş kurma süreçlerini destekleyen ve insan kaynağını ülke ekonomisi için artı değer haline getirmeyi amaçlayan İMECE Programı kapsamında, Suriyeli girişimci adayları Ankara’da, 81 ilden gelen Türk akranları ile buluşacak. Habitat Derneği tarafından düzenlenen toplantı, “Gençlik ve Kariyer” teması çerçevesinde, Türkiye’nin dört bir yanından 300 gencin katılımıyla gerçekleşecek. Öte yandan toplantıya, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) Türkiye ve MENA Bölgesi Yetkinlik Programları Yöneticisi Damla Taşkın da katılım gösterecek. İMECE ve girişimcilik üzerine atölyeler ve panellerin de yapılacağı faaliyet, 15 Mayıs Pazartesi günü olacak.

 

Suriyeliler için önemli bir fırsat

Türkiye’nin 9 ilinden yaklaşık 60 Suriyelinin katılımı ile gerçekleşecek faaliyet hakkında bilgiler veren Habitat Derneği Genel Koordinatörü ve İMECE Programı Direktörü Başak Saral, “İMECE Programı kapsamında, ‘Gençlik ve Kariyer’ teması çerçevesinde düzenlenen toplantıya Suriyelileri de dahil ettik. Suriyeli mültecilerin Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin önemli paydaşları ile tanışabilecekleri ve aynı zamanda Türk akranları ile bir araya gelebilecekleri bir faaliyet olacak. Türkiye’deki girişimcilerin kariyer yolculuklarını dinleyecek ve onlarla ilişki kurabilecekler. Öte yandan, ülkemizde yapılan gençlik faaliyetlerini gözlemleme şansı yakalayacak Suriyeliler, Türkiye’nin en kapsamlı gençlik raporunun sonuçlarını da dinliyor olacaklar. Kişisel gelişimleri için ise paneller ve atölye çalışmaları yapılacak” açıklamasında bulundu.  

İstanbul - Yeni Asya

Etiketler: suriyeliler, mülteciler
Okunma Sayısı: 1193
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Bahtiyar

    13.5.2017 11:20:55

    Başlıkta mülteci yerine başka bir kelimenin olması daha doğru degilmi?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı