"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriyeli yaralılara kimyasal ölçüm yapıldı

22 Ağustos 2015, Cumartesi 11:26
Suriye’nin şehrinden getirilen yaralıların vücudundaki yanıklar nedeniyle kimyasal maddeye maruz kalmış olabileceği endişesiyle Kilis Devlet Hastanesi'nde AFAD KBRN ekibi tarafından ölçüm yapıldı.

Suriye’nin Halep şehrindeke çatışmalarda yaralanan 8 yaralı, sabaha karşı Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan ambulansla Kilis Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Acil servise alınan yaralılardan 4'ünün vücudunda yanıklar olduğunun görülmesiyle görevliler, bu Suriyelilerin kimyasal maddeye maruz kalmış olabileceğinden şüphelendi. Doktorların haber vermesiyle hastaneye; AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) uzmanları çağrıldı. Hastane acil servisi giriş ve çıkışlara kapatılırken özel kıyafetler giyen uzmanlar, yaralı Suriyelilerin üzerinde cihazlar ile kimyasal ölçüm yaptı.

Yapılan ölçümde herhangi bir kimyasal bulguya rastlanmamasına rağmen yaralılar, önlem amaçlı ayrı bir bölüme alınarak yıkanacakları belirtildi.

DHA

Okunma Sayısı: 952
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı