"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriyeliler kalıcı gözüküyor

09 Ocak 2019, Çarşamba 17:22
Prof. Dr. Rabia Karakaya Polat, Türkiye’de geçici koruma altında bulunan 3 milyon 622 bin Suriyelinin büyük kısmının “kalıcı” olduğunu söyledi.

Türkiye’de geçici koruma altında bulunan 3 milyon 622 bin Suriyelinin büyük kısmının “kalıcı” olduğunu söyleyen Prof. Dr. Rabia Karakaya Polat, “Bu yüzden onların sadece temel insanı ihtiyaçlarını gidermek değil, Türkiye toplumuyla uyumlu bir şekilde yaşamalarına yönelik projeler geliştirmeliyiz” dedi. Sputnik’in haberine göre, Türkiye’deki Suriyeli mültecilere yönelik yerel söylemler ve politikaları masaya yatırmayı ve ortaya çıkacak bilimsel veriler ışığında öneriler geliştirmeyi amaçlayan “Türkiye’deki Suriyeli Mülteciler: Yerel Yönetimleri Anlamak” isimli proje, Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde tanıtıldı. 

YEREL YÖNETİMLER BİLMİYOR

Projenin detaylarını anlatan Prof. Dr. Polat ise Türkiye’nin ‘açık kapı’ politikasının dünyaya örnek teşkil ettiğini ancak bu politikanın yerel yönetimler yönetimler düzeyindeki çabalarla da desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Polat “Merkezi hükümet tarafından belirlenen bir ‘açık kapı politikası’ var ve Türkiye bu konuda dünyaya örnek olan politika sergiledi. Ancak bunun yerelde bu ne demek olduğu ve mültecilerin nasıl hayatlar yaşadığı konusunda Türkiye’de yeterince araştırma yok. Yani bu kadar insan Türkiye’de ne gibi hizmetlere erişim sağlayabiliyorlar, belediyeler ve diğer kamu kurumları ne gibi imkânlar tanıyabiliyor, bilmiyoruz. Dolayısıyla bu projenin amacı, yerel yönetimlerin mülteci politikalarını incelemek. Özellikle yerel yönetimler, politikaların belirlenmesinde pek fazla rol sahibi değil, merkezi yönetim belirliyor. Ama asıl mültecilerle sürekli olarak iletişim halinde olan ve onların gündelik problemleriyle ilgilenmek zorunda olan yerel yönetimler. Dolayısıyla biz belediyelere ışık tutup, onlara biraz daha ses vermek istiyoruz. Ne gibi zorluklar yaşıyorlar, yeterince kaynakları var mı? Bu sorulara yanıt arayacağız” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’DE GEÇİCİ KORUMA ALTINDAKİ SURİYELİ SAYISI 3 MİLYON 622’

faaliyette konuşma yapan Hayata Destek Derneği Direktörü Sema Genel Karaosmanoğlu “Dünya genelinde evini terk etmek zorunda kalan 68.5 milyon insan var. Toplam 200 milyon insan ise hayatını sürdürebilmek için insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Halihazırdaki en büyük insani krizin Suriye’de. Ülkesini terk etmek zorunda kalmış 5 milyon kişinin çok büyük kısmı Türkiye’ye sığınmak zorunda kalmış durumda. Türkiye’de geçici koruma altında bulunan kayıtlı 3 milyon 622 bin kişi var” ifadelerini kullandı.

Etiketler: Türkiye, Suriye, göçmen
Okunma Sayısı: 1817
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı