"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriyeliler ülkelerindeki güvenli bölgelere dönüyor

30 Ağustos 2018, Perşembe 16:56
Türkiye'de hayatlarını sürdüren Suriyelilerden bazılarının Hatay ve Kilis sınırından ülkelerine dönüşü devam ediyor.

Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin Hatay ve Kilis üzerinden ülkelerine dönüşleri sürüyor.

Hatay'daki geri gönderme noktalarına başvuru yapan Suriyeliler, yapılan güvenlik sorgusunun ardından araçlarla sınırın Suriye tarafına geçiyor.

Günde ortalama 150 kişi dönüş için başvuru yaparken, dönüş rakamları, bölgedeki güvenlik durumuna göre değişiyor. Bu yıl 30 bini aşkın Suriyelinin Hatay sınırından ülkesine dönüş yaptığı öğrenildi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin Kilis'teki işlemlerinin ardından terör örgütlerinden temizlenen bölgelere dönüşleri de devam ediyor.

Öncüpınar Konaklama Tesisleri Göç İdaresi Müdürlüğü bürosuna gelen Suriyeliler buradaki işlemlerin ardından Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'tan temizlenen bölgelere dönüyor.

Kilis'te günlük ortalama 50-70 kişi ülkelerine dönüş için başvuruda bulunurken, bayram için ülkelerine giden bazı Suriyelilerin de orada kalarak dönüş yapmadıkları öğrenildi.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü yetkilileri, yılbaşından bu yana Gönüllü Geri Dönüş Programı kapsamında 11 bin 8 Suriyelinin ülkesine kesin dönüş yaptığını bildirdi.

AA

Okunma Sayısı: 1880
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı