"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

T A M A M tweetleri Türkiye’den

21 Mayıs 2018, Pazartesi 23:51
Bir çok köşe yazarı ve gazete de “T A M A M tweetleri yurtdışından atıldı” diyerek yine gerçeği gölgelemeye çalışmış ve yaftalama saldırganlıklarını sürdürmüşlerdi.

Bu konuyu derinlemesine açıklayan Foçe ve ekibi şu tespitleri paylaşmıştı: “Twitter’da konum bilgilerini paylaşan kişilerin attığı tweetlere MapD isimli internet sitesinden bakıldığında hem TAMAM hem de DEVAM kelimelerinin kullanıldığı tweetlerin ağırlıklı olarak Türkiye’den atıldığını görmek mümkün.”

(Söz konusu analizleri incelemek ve grafikleri görmek için https://teyit.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz)

***

...O tweetler nereden atıldı?

Bir başka örnekte ise geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Millet tamam derse çekiliriz” ifadesi üzerinde Twitter’da başlayan T A M A M ve DEVAM etiketli paylaşımlarda, her iki taraf da karşı tarafı yurtdışındaki hesaplardan destek almakla suçlamıştı, ancak bunun yanlış bir bilgi olduğu ortaya çıktı. Foça T A M A M – D E V A M tweetleri için şu tespitlerde bulundu: Görsellerin, T A M A M ve D E V A M kelimelerinin kullanıldığı tweetlerin hangi ülkelerden atıldığını gösterdiği iddiası doğru değil. One Million Tweet Map, harfleri arasında boşluk bırakılan her kelime için benzer sonucu gösteriyor.” 

Tıklayınız:

Yalan haberlere dikkat!

Haber Merkezi

Etiketler: tweet, tamam, twitter
Okunma Sayısı: 4425
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı