"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tahliye ederseniz siz tutuklanırsınız

05 Mayıs 2015, Salı
Kamuoyunda ‘böcek davası’ olarak bilinen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde odasında bulunan dinleme cihazına ilişkin Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yargılanan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın avukatı Gökhan Güni, davanın dünkü duruşmasında Mahkemenin baskı altında olduğunu, müvekkilinin tahliyesini istemeyeceğini, tahliye edilmesi durumunda mahkeme heyetinin tutuklanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde odasında bulunan dinleme cihazıyla ilgili görülen davanın 5. duruşması Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Sedat Zavar ve İlker Usta, bazı tutuksuz sanıklarla avukatları, müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları ile müşteki Başbakanlığın avukatı katıldı. 

Savcılık 5 yıl dava açmadı

TÜBİTAK operasyonu kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın avukatı Gökhan Güni, “Açılmış bir dava varken, savcılığın görev ve yetkisi tartışma konusuyken, aynı savcılık 40 gün içerisinde 10 operasyon yapmış, 5 dava açılmıştır” diye konuştu. Savcılığın bu konuda 5 yıl dava açmadığını söyleyen Güni, “Bir kişiye ancak bu kadar hukuki baskı yapılabilir. Savcılık aynı konuda 5 yıl soruşturma açmamıştır. Bilirkişileri itibarsızlaştırmak için dava açılmıştır. TÜBİTAK ile ilgili hiçbir belgeyi kabul etmiyoruz. TÜBİTAK tarafsızlığını yitirmiştir” ifadelerini kullandı.  Avukat Güni, “Müvekkilimin suçsuz olduğu açıktır. Dosyada somut delil yok. Ancak Hasan Palaz itibarsızlaştırmak için tutuklandı. Müvekkilimin tahliyesini talep etmeyeceğim. Olur da kazara tahliye ederseniz akabinde siz tutuklanırsınız. Buna gönlümüz elvermez. Normal hukuk şartlarında zaten bu dava olmaz” dedi.

Melih Tekin / Ankara

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2188
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı