"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tahliye sonrası tutuklama skandalı

20 Ağustos 2017, Pazar 20:00
Aydın’da darbe girişimi soruşturması kapsamında, aralarında birçok iş adamı ve bürokrat ile 2 gazetecinin de bulunduğu 37’si tutuklu, 64 sanığın yargılandığı ‘çatı dâvâda’ tahliye edilen 14 kişiden 7’si, Cumhuriyet Savcılığının itirazıyla bir hafta sonra gözaltına alınıp, yeniden tutuklandı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 37’si tutuklu 64 sanık hakkında dâvâ açıldı. Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve duruşma salonuna dönüştürülen Aydın Gençlik Merkezi Şehit Fethi Sekin Tiyatro ve Konferans Salonu’nda geçen 7 Ağustos’ta başlayan ilk duruşma 11 Ağustos Cuma günü sona erdi.

Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarının alınmasının ardından ara karar verdi. Delillerin toplanmış olması ve cezaevinde kaldıkları süreyi dikkate alan mahkeme heyeti, sanıklardan iş insanları 14’ünü yurt dışına çıkış yasağı koyup, adli kontrol şartıyla tahliye etti. Duruşma, 30 Ekim’e ertelendi. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 sanığın tahliye edilmesine itiraz etti. Bunun üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan sanıklardan Mustafa Ancın, Haluk Ancın, Avni Kocagöz, Arif Kocagöz, Abdülkerim Tikbaş, Recep Baltacı ve Mahir Kızılkaya, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Cuma günü akşam saatlerinde yeniden gözaltına alındı. Aydın Adliyesi’ne sevk edilen sanıklar, kararın okunmasının ardından tutuklanıp, Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’ne kondu.

DHA

Etiketler: aydın, mahkeme, tutuklama
Okunma Sayısı: 8686
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı