"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tahliyeme sevinemedim

21 Ekim 2017, Cumartesi 18:45
Tahliye kararının ardından cezaevinden çıkıp evine giden açlık grevindeki öğretmen Semih Özakça, ‘yol arkadaşı’ Nuriye Gülmen’in hala tutuklu bulunmasından ötürü, serbest kaldığına sevinemediğini söyledi.

Açlık grevlerinin 226’ncı, tutukluluklarının ise 151’nci gününde görülen üçüncü duruşmada Özakça elektronik kelepçe şartıyla tahliye edilmiş, Nuriye Gülmen’in ise tutukluluğunun devamına hükmedilmişti. Cumhuriyet’e konuşan Semih Özakça özetle şunları söyledi: “Bizim direnişimiz işimize geri dönme talepliydi ve hale bu talebimiz sürüyor. Biz sadece kendimiz için direnmedik. ‘İşimize döndüğümüzde açlık grevimizi bitiririz ama emekçilerin direnişi devam edecektir’ dedik. Ancak gündem olduktan sonra, halkta bir karşılığı olduğu için tutuklandık. Bu tabii ki iktidarın politikalarını rahatsız eden bir direniş olduğu için tutuklandık. İktidar bizim üzerimize çok büyük oyunlar oynamaya çalıştı ve hala aynı şekilde devam ediyor.

“Zorla müdahale tehdidi”

Hapishanede birçok kötü uygulamayla karşılaştık. Baskı ve işkenceyle, tehditlerle karşılaştık. Burada en son tehdit olarak da zorla müdahale tehdidiydi. Hastaneye kaldırıldık zorla müdahale için. Zorla müdahalenin ölüm olduğunu biliyoruz. Biz yaşayan ölü olmak istemedik. İşimizle hakkımızla, emeğimizle yaşamak için direnişi seçtik. Direnmeye de devam edeceğiz. Bizim tek çıkar yolumuz bu kaldı. Kazanacağımıza inanıyorum. Şu anda Nuriye Gülmen hala tutuklu ve hastanede zorla müdahale saldırısıyla karşı karşıya. Onun tahliye edilmemesi beni açıkça öfkelendirdi kendi tahliyeme sevinemedim.”

Okunma Sayısı: 2606
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı