"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tahmini en zor seçim

03 Haziran 2015, Çarşamba
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 7 Haziran seçimine ilişkin olarak, “Sonucunu kestirmenin en zor olduğu seçim bu seçim” yorumu yaptı.

7 Haziran seçimlerini değerlendiren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçimlerin sonucunun kestirmenin zor olduğunu söyledi. Babacan, Habertürk-Bloomberg HT ortak yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Yaklaşan seçimleri değerlendiren Babacan, bunun 12–13 yıldır yaşanan seçimler içerisinde en kritiği olduğunu belirtti. Kamuoyu yoklamalarına göre HDP’nin yüzde 10 seviyelerinde yer aldığını kaydeden Babacan, “Meclis aritmetiği bir partinin alacağı oy oranına göre belirlenecek, bu seçimleri enteresan kılan ilk unsur bu. İkinci olarak, kararsız kitle. Özellikle bir önceki seçimde AK Parti’ye oy veren, bu seçimde ‘kararsızım’ diyen kitle, bu da son derece belirleyici olacak” diye konuştu.

Katılım oranı sonucu etkileyecek

Ali Babacan, bu seçimlerdeki üçüncü önemli unsurun ise seçimlere katılım oranı olduğunu söyledi. Babacan, son yıllardaki seçimler içerisinde sonucunu kestirmenin en zorunun bu seçim olacağını vurgulayarak, “Şu anda en çok beklenti, nereye kümelenmiş diye baktığımızda, Meclis’te çoğunluğu olan bir tek parti hükümetinin en kuvvetli ihtimal olduğuna yönelik bir kanaat var. Tabii diğer ihtimalleri de göz ardı etmemek lazım. Böyle bir ortamdayız. Dolayısıyla bu seçim kritik olacak” ifadelerini kullandı.

Başkanlık sistemi konusunda yazılı bir doküman yok

AKP’nin seçim beyannamesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Babacan, beyannamede yer alana Başkanlık Sistemi ile ilgili kısımda, genel tabirlere yer verildiğini söyledi. Başkanlık sistemini konuştuklarını ama bu konuda ellerinde yazılı bir doküman olmadığını belirten Babacan, seçim beyannamesinde dahi sistemin çok genel ilkeleri ve prensiplerinden bahsettiklerini kaydetti. 

Okunma Sayısı: 1725
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı