"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Talimat ile dürüst yargılama olmaz’

25 Nisan 2018, Çarşamba 19:46
Silivri’de görülmeye devam edilen Cumhuriyet davasında avukatlar savunmalarında, adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine dikkati çekti.

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri dahil 20 kişinin yargılandığı davaya bugün Silivri’de devam edildi. Bu hafta karar çıkması beklenen duruşmayı, yabancı gözlemcilerin yanı sıra çok sayıda basın mensubu takip etti. Duruşmada esas hakkında savunmalara geçildi. İlk olarak gazeteci Kadri Gürsel söz aldı. Hakkındaki suçlamaların asılsız ve gerçek dışı olduğunu söyleyen Gürsel, iddianamede suç olarak değerlendirilen telefon konuşmaları ile ilgili olarak, “Gazetecileri herkes arayabilir, bu yüzden suçlanamazlar. İddia makamı suça ilişkin küçücük bir kanıt gösteremez çünkü yoktur” dedi. Cumhuriyet gazetesi manşetlerinin kriminalize edildiğini ifade eden Kadri Gürsel, köşe yazılarının, köşe yazılarıyla ilgili yazıların ve yayın danışmanlığının delil olarak sunulduğunu belirterek, “Gazeteciliğin suç gibi gösterilmeye çalışıldığı çok açık” dedi. DW’den Burcu Karakaş’ın haberine göre Bülent Utku’nun avukatı Ergin Cinmen ise Cumhuriyet davasında dürüst yargılama hakkının ihlal edildiğine dikkati çekerek, “Adil yargılanma hakkı aynı zamanda dürüst yargılanma olmalıdır. Adil yargılanma ancak dürüst hukukçuların dürüst yargılamasıyla olur. Bir yerden gelen talimat ve zamanın ruhunu dikkate alarak karar veriyorsanız bu dürüst yargılama olmaz” dedi. Avukatların savunmalarına devam edeceği duruşma, yarın sabaha ertelendi.

Etiketler: mahkeme, dava
Okunma Sayısı: 1524
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı