"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Taraflar çözüm önerilerini BM'ye sundu

03 Temmuz 2017, Pazartesi 15:56
İsviçre'nin Crans-Montana kentinde devam eden Kıbrıs Konferansı'nda yapılan 5'li toplantıda taraflar, adada çözüm bulunabilmesi için önerilerini Birleşmiş Milletler'e sundu.

İsviçre'nin Crans-Montana kentinde devam eden Kıbrıs Konferansı'nın 6. gününde garantör ülkeler Türkiye, İngiltere ve Yunanistan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Güney Kıbrıs Rum kesimi temsilcileri, Le Regent Kongre Merkezi'nde bir araya geldi.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide gözetimindeki konferansta önce 3 garantör ülke, "Güvenlik ve Garantiler " temel başlığı altında öneri paketlerini sundu.

Garantör ülkelerin ardından KKTC ve Güney Kıbrıs Rum tarafı da tüm başlıklardan oluşan önerileri paketlerini BM'ye sundu.

BM, kapalı zarflar içinde sunulan 5 öner, paketinin birer kopyasını taraflara dağıtacak.

"Hep beraber göreceğiz"

TSİ 18.00'de yeniden buluşacak KKTC ve Güney Kıbrıs Rum tarafı, öneriler üzerinde müzakerelere başlayacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da toplantı çıkışında "umutlu musunuz" sorusuna, "Bu haftanın karar haftası olduğunu söyledim. Hep beraber göreceğiz." şeklinde cevap verdi.

Önerilerin teslim edilmesinden sonra verilen arada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki Türk heyeti, Akıncı başkanlığındaki KKTC heyetiyle değerlendirmelerde bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı dün, "Yarından itibaren başlayacak hafta, Kıbrıs'ın ve bölgemizin geleceği açısından hayati önemi haiz bir karar haftası olacaktır." açıklamasında bulunmuştu. Bakanı Çavuşoğlu ise "Bu son konferanstır ve bir anlaşmaya ulaşmamız gerekiyor. Hala çözüme ulaşılamamış konularda anlaşmaya varmamız gerekiyor." ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Akıncı'nın göreve gelmesinin ardından Eide'nin ara buluculuğunda Mayıs 2015'te yeniden başlayan müzakereler, "Ekonomi", "Avrupa Birliği" , "Mülkiyet" , "Yönetim-Güç Paylaşımı" , "Toprak" ile "Güvenlik ve Garantiler " olmak üzere altı temel başlıktan oluşuyor.

***

Okumak için tıklayınız:

Kıbrıs’ta çözüm çok zor

Kıbrıs Meselesinde 1 Temmuzlara dikkat

Kıbrıs için karar vakti

AA

Okunma Sayısı: 1477
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı