"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarih verildi: 10 bin köy korucusu alınacak

21 Nisan 2016, Perşembe 11:48
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, "Mayıs ayı ortalarında 10 bin korucu kadrosu alımı için planlama yapıldı." dedi.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen,yaptığı açıklamada, yeni korucuların ülkeye 'taze kan' olacağını bildirerek, "Terörle mücadelede 50 bin kişilik grupla arzu ettiğimiz seviyede bütün olaylara yetişemiyoruz. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu daha önce '5 bin korucu alımından sonra 10 bin kişinin alınacağını' söylemişti. 5 bin korucu alımı için teşekkür ediyoruz. Bize söz verilen diğer korucu kadrosunun da ivedi şekilde korucu camiasına taze kan olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Geçen hafta İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay ile yeni korucu alımına ilişkin görüştüklerine değinen Sözen, şöyle devam etti:

"Mayıs ayı ortalarında 10 bin korucu kadrosu alımı için planlama yapıldı. Bununla ilgili Meclis'ten herhangi bir kanuna gerek yok. Korucu sayısının 60 bine kadar çıkarılması için yetki yıllar önce Bakanlar Kuruluna verildi. Şu anda hükümetimizin elinde 10 bin korucu alacak kadar yetki düzenlemesi var. Bu yetki sadece bakanlar kurulunda imzaya açılıp korucular valiliklerin emrine tahsis edilebilecektir."

Sözen, korucu alımlarında güvenlik soruşturması ve askerlik şartının olacağını sözlerine ekledi.

AA

Okunma Sayısı: 1586
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı