"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarım nereye?

02 Ocak 2019, Çarşamba 22:21
Tarım ürünleri ithalatındaki sıfır gümrük uygulamasının yarattığı tahribat, döviz kurlarının etkisiyle artan girdi maliyetleri ve teşviklerin yetersizliği üretimdeki daralmayı hızlandırdı.

Tahıl üretimi bir önceki yıla göre yüzde 4,8’lik azalışla yaklaşık 4 milyon ton düştü. Buğday üretimindeki düşüş yüzde 7’yi, mercimek üretimindeki düşüş ise yüzde 22,5’i buldu. “Tarımdaki acı tablo derinleşti” yorumunda bulunan Çiftçi-Sen, tüm verilerin, önümüzdeki yıl durumun daha da kötüleşeceğini gösterdiği uyarısında bulundu. Üretim miktarları, 2018 yılında bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 5,8, sebzelerde yüzde 2,6 azalırken, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde ise sadece yüzde 0,8 oranında artış gösterdi. Üretim miktarları 2018 yılında yaklaşık olarak tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde 68.4 milyon tondan 64,4 milyon tona geriledi. Sebzelerde 30 milyon ton ve meyveler, içecek ve baharat bitkilerindeyse 22,3 milyon ton olarak gerçekleşti.

Etiketler: tarım
Okunma Sayısı: 2251
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı