"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Taşeron mağduru işçilere ne olacak?

30 Kasım 2018, Cuma 00:05
İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, “696 sayılı KHK ile düzenlenen ve taşeron işçilere kadro düzenlemesinde 100 binin üzerinde KİT çalışanın kadroya geçememiştir. Mağdur olan çalışan kişilerin mağduriyetlerini giderme noktasında çalışmalarınız var mıdır?” diye sordu.

Çokal, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Zehra Zümrüt Selçuk Bakanı tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle Meclis başkanlığına verdiği soru önergesinde, kamuda alt işveren uygulaması devam ettiğini, ihale şartnamesinde sırf işçilik gideri yüzde 70’i tamamlanamadığı için “kiralık araç şoförleri, yemekhane çalışanları, bilgi işlem çalışanları, radyoloji görüntüleme çalışanları, laboratuvar çalışanları, diş protez ihalesi çalışanları, karayolları anahtar teslim ve müşavirlik türü ve ihale çalışanları”nın kadro alamadığı için mağdur olan işçiler olduğunu belirterek, “Bu bağlamda mağdur olan işçileri yüzde 70 şartını  kaldırarak kadroya almak için çalışmalarınız var mıdır?” diye sordu. Çokal ayrıca, 696 sayılı KHK ile düzenlenen ve taşeron işçilere kadro düzenlemesinde taşeron işçiler sorunlar yaşadığını, bu sorunların çözülmesi için de Meclis araştırması açılması için de Meclis’e önerge verdi.

Ankara – Fatih Karagöz 

Etiketler: iyi parti, çokal, taşeron
Okunma Sayısı: 15204
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali osman atalar

    2.12.2018 22:20:00

    Bizim belediyede 150 kişi kadroya almadılar alt işveren muamelesi görüyoruz bu haksızlık buna Bi care bulunması lazım 1600 YTL millet vekiline verin nasıl gencine ek Bi görelim

  • Eyüp

    30.11.2018 16:19:31

    Hükümet tarafından bir adım atılmadığı sürece muhalefet istediği kadar teklif versin bu adaletsizlik son bulmaz.

  • Ertugrul

    30.11.2018 15:07:31

    Seker fabrikalarini satiyoruz dediler sattilar .yillarca calisan taseron 30 kusur yaslarinda artik ve issiz kapi onune kondu birakin kadroyu işsiz kaliyoruz hic bir yetkilinin umrunda degil...satmak kolay sen devletsen beni dusunmek zorundasin..o makama aday olmussan dusunmek zorundasin..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı