"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TBB: Feyzioğlu’nda ‘eksen kayması’ yaşanıyor

15 Şubat 2019, Cuma 18:00
İstanbul Barosu, TBB Başkanı Feyzioğlu ile ilgili açıklamada, “Bir süredir TBB Başkanı nezdinde ciddi bir ‘eksen kayması’ yaşanmakta olduğunu tespit etmekteyiz. ‘Birlik ve beraberlik’, ‘beka’ gibi soyut ve değişken kavramlar, hukuk ihlallerinin üzerini örtecek bir kılıf olarak kullanılamaz ve buna izin verilemez” denildi.

İstanbul Barosu Türkiye Barolar Birliği (TBB) Delegeleri altı maddelik açıklama yaptı. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 30 Ocak tarihinde Rize’de yaptığı ziyaretlerdeki açıklamaları ile başlayan ve izleyen günlerde de devam eden beyanlarını eleştiren delegeler, “Meslektaşlarımız nezdinde yapılan tartışmalar bizleri derin bir kaygıya sevk etmiştir” dedi. “Bir süredir TBB Başkanı nezdinde ciddi bir ‘eksen kayması’ yaşanmakta olduğunu tespit etmekteyiz” diyen baro delegeleri Feyzioğlu’nun ziyaretlerini “iktidarla uyumlaşan” olarak tanımladı. İstanbul Barosu Delegeleri, “Siyasal iktidarın ‘yargı sabıkası’nı değerlendirip, gelecek planlamalarının hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı olmadığını ve olamayacağını görüyoruz. İşaret etmeye çalıştığımız ‘eksen kayması’ daha kaygan yeni zeminlere yönelirse, ‘müzakere ruhunun’ kazanımlarımızı geriye götüren daha derin kayıplara sebep olabileceği endişesi taşımaktayız” dedi.

Etiketler: tbb, feyzioğlu
Okunma Sayısı: 1330
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı