"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TBMM, Avrupa’da artan İslamofobiyi inceleyecek

06 Ocak 2018, Cumartesi 19:45
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, “Avrupa’da İslamofobi tehlikesi günden güne artmakta. İslâm’ı terörle özdeşleştiren böylesi bir yanlış algıyı değiştirmek durumundayız” dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, Avrupa’da son 10-15 yıllık dönemde, İslamofobinin kaygı verici biçimde arttığını, uluslar arası kuruluşların ve ülkelerin raporlarına göre de Avrupa’da insan haklarının gün geçtikçe daha da kötüye gittiğinin görüldüğünü söyledi.  Ömer Serdar, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak, Avrupa’da yükselen İslamofobi alanında çalışmayı zaruret olarak gördüklerini belirterek, şöyle konuştu: “TBMM’nin açılmasıyla birlikte hazırlıklarımızın tamamlanmasının ardından gerek yurt içi gerekse yurt dışında İslamofobi konusunda değerlendirmeler yapacağız. İslamofobik saldırılara maruz kalan kişiler ve kurumlarla görüşeceğiz. Heyetlerimizi göndereceğiz. Raporlamalarımızı yapacağız. Avrupa’da İslamofobi tehlikesi günden güne artmakta. İslâm’ı terörle özdeşleştiren böylesi bir yanlış algıyı değiştirmek durumundayız. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak bu algının değiştirilmesi için çalışacağız. Bunun için de Avrupa’daki birtakım ülkelere ziyaretlerimiz olacak.”

AA

Etiketler: tbmm, islamofobi
Okunma Sayısı: 1088
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı