"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TBMM Başkanı yetkilerini azalttı

30 Kasım 2018, Cuma 00:24
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, birçok yetkisini başkanvekilleri, genel sekreter ve diğer sorumlulara devretti.

Yıldırım’ın bu kararı ‘Yerel seçimlere hazırlık için mi?’ sorusunu gündeme getirdi. Milliyet’in haberine göre, TBMM Başkanı Yıldırım’ın, 26 Kasım 2018’de ‘TBMM Başkanlığı İdare Teşkilâtı İmza ve Yetkileri ve Yetki Devri Yönergesi’ni imzalayarak yürürlüğe soktuğu ortaya çıktı. Yönergenin amacı ve kapsamı ‘imza yetkilerinin tam ve etkili olarak kullanılmasına ilişkin usul ve esaslar’ şeklinde anlatıldı. Yıldırım’ın TBMM Başkanı olmasının ardından TBMM bürokrasisini hızlandırmak istediği, Meclis Başkanı’na verilen birçok imza yetkisinin ‘yük’ oluşturduğu tespitini yaptığı öğrenildi. Kulislerde ise Yıldırım’ın bu tavrının, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı adaylığının neredeyse kesinleşmesinden kaynaklandığı iddia ediliyor.

Etiketler: tbmm
Okunma Sayısı: 1123
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı