"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TBMM komisyonlarının yaptırım gücü yok

26 Kasım 2014, Çarşamba 13:43
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda, Meclis Komisyonlarının yaptırım gücünün olmaması tartışıldı.

Komisyonların sorunlara ilişkin rapor hazırladığı ancak bunların bir yaptırımı olmadığına dikkat çekildi. Kurumlardan evrak almada dirençle karşılaştıklarını belirten TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, " 'Görevi kötüye kullanma suçunuz var' diye hatırlatarak, 'şikayet etme hakkımız' var diyerek evrakları söke söke alıyoruz." dedi. Kanun ve iç tüzükte değişiklik yapılması gerektiğini dile getiren Üstün, konuya ilişkin bir teklif hazırlayacaklarını açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplandı. Başkanlık sunuşlarının ardından Tokat T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları Kampusü İnceleme Raporu ile Adana Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Açık Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü İnceleme Raporu görüşüldü ve oylama ile raporlar kabul edildi. Van Milletvekili Kemal Aktaş, 16 Kasım itibariyle Hatay Antakya Cezaevi'nde siyasi tutukluların uygulamalar sebebiyle dönüşümlü açlık grevine başladığını söyledi. 

Komisyon üyeleri, sorunlara ilişkin raporlar hazırlandığını ancak bunların bir yaptırımı olmadığını dile getirdi. Meclis Komisyonlarının yaptırımı olması için bir adım atılmasını istendi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, bireysel dosyaları takip ettiklerini söyledi. Bu dosyaların 4 binden bin 700'e kadar düştüğünü belirten Üstün, "Bireysel dosyalarda YÖK ve valiliklerde dirençle karşılaşıyoruz. 'Görevi kötüye kullanma suçunuz var' diye hatırlatarak, 'şikayet etme hakkımız' var diyerek evrakları söke söke alıyoruz. Kanun ve iç tüzükte değişiklik yapılması lazım. Bizim önümüzdeki günlerde kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım. Biz kendi teklifimizi hazırlayıp verelim." diye konuştu. 

İncelemelerin yerinde yapılmasını istediklerini belirten Üstün, "Gündem yapıyoruz, karar alıyoruz, Meclis Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, valilikleri haberdar ediyoruz. Bir sürü prosedür var. Sonra onay alıyoruz. Arkadaşlar toplantı var deyip gelmiyor, arkadaşlar birkaç kişi geliyor. Bu incelemelere katılalım. Sürekli iptaller bizi soğutuyor. Katkı ve ciddiyet istiyorum." ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 626
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı