"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TBMM'ye önemli ziyaret

27 Eylül 2016, Salı 11:14
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken, TBMM ziyaretinde 15 Temmuz darbe girişiminde Meclis'in bombalanan bölümlerini gezdi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ankara'da üst düzey temaslarda bulunacak ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken'ın ziyaretinin ana konusunu, özellikle DAEŞ'e karşı devam eden mücadelede Türkiye ile yürütülen işbirliği ile diğer bazı ikili ve stratejik konular oluşturulacak.

Blinken'a, Ankara temaslarında ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ ile Mücadele Küresel Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk ile Avrupa ve Avrasya İşleri Bakan Yardımcısı Vekili Jonathan Cohen'in de eşlik etmesi bekleniyor. Blinken'ın yarın Türkiye'den ayrılması bekleniyor.

TBMM'yi ziyaret etti

Blinken, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass ve beraberindeki heyet, Meclis'te TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanı Cemalettin Tüney tarafından karşılandı. 

Karşılamanın ardından Blinken, 15 Temmuz darbe girişiminde Meclis'in bombalanan bölümlerini gezdi. 

Blinken, ziyaretin ardından gazetecilerin sorusu üzerine, kendisi için de çok duygusal bir an olduğunu ve kendi kongrelerinde 6 yıl çalıştığını belirterek, "Halkın temsilcilerinin bulunduğu yerin saldırıya uğramış olması kendi başına açıklayıcı bir durum. Türk demokrasisine destek veren ve darbeye karşı duran kişilere saygımı ifade etmek amacıyla günüme burada başladım." diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1278
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı