"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Tek adamlık için uyarmıştım’

23 Haziran 2017, Cuma
AKP’den davet aldığında parti içi demokratik ortamın olduğunu savunan AKP kurucularından Ersönmez Yarbay, bunun iktidara geldikten hemen sonra değiştiğini söyledi.

“Gerçekten de çarşaf listenin olduğu, parti yönetimlerinin genel başkan değil, parti teşkilatı ve kongrelerde belirlendiği demokratik bir tüzük yazdılar. Ancak iktidara gelir gelmez, hemen olağanüstü kongre toplayıp tüzükteki bu demokratik maddelerin tamamını kaldırdılar. O kongrede ben bu tüzük değişikliklerine tek başıma muhalefet ettim” diye konuştu. Cumhuriyet’tin haberine göre, Yarbay, tüzük değişikliği sırasında partisini ‘tek adam’lık konusunda uyardığını ancak sözlerinin dikkate alınmadığını söyledi. Tüzükteki demokratik maddelerin değiştirilmesinin ‘tek adam’lığa gidiş anlamına geldiğini yıllar önceki kongrede ifade ettiğini belirten Yarbay, “Hatta bizzat o zaman gidip Abdullah Gül’e de Bülent Arınç’a da bunu söyledim. Onları, ‘Bu değişiklikler tek adamlığa gidiştir. Hep birlikte engel olalım’ diye uyardım. Ancak onlar, ‘Şimdi parti içinde görüş ayrılığı zamanı değil, birlik beraberlik zamanı. Bunların zamanı değil’ diyerek sustular. Şimdi yıllar sonra tek adamlıktan yakınanlara yıllar önce yaptığım uyarıları dinlemediklerini hatırlatmak isterim” dedi.

Etiketler: akp, ersönmez yarbay
Okunma Sayısı: 6037
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • yusuf

    23.6.2017 12:13:24

    Ey yüceler yücesi YARATANIMIZ memleketimin başında adil idareciler görmek istiyorum çok mu şey istiyorum....Nezaman bu memlekttin başına Hz.Ebubekir,Ömer,Osman,Ali hassasiyetine sahip idareciler gelecek....

  • Ferhat Özturan

    23.6.2017 01:01:57

    Bu yazarın tüm yazdıklarının altına her onurlu şahıs imzasını atmalıdır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı