"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Teknokent' soruşturması devam ediyor: Eski istihbarat müdürü de gözaltına alındı

03 Nisan 2018, Salı 13:59
Eski Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy, Gülen Hareketinin Hacettepe Teknokent soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Gülen Hareketi Hacettepe Teknokent soruşturması kapsamında eski Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ulusoy Ankara'da yakalandı.

Ulusoy'un Gülen Hareketi ile iltisaklı iki şirketin sahibi M.T.E ile irtibatlı olduğu ve soruşturmaları yönlendirdiği suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında dün haklarında gözaltı kararı verilen 25 şüpheliden 18'i Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Bursa'da gözaltına alınmıştı.

Ulusoy, 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde yaşanan bombalı terör saldırısı sonrası açığa alınmış, daha sonra Polis Akademisinde başka bir göreve atanmıştı.

'Usulsüzlüğün boyutu 300 milyon lira"

Hacettepe Teknokent'te usulsüz hisse devri ve Gülen Hareketinin yurt dışındaki kurumlarına para aktarılarak gerçekleştirildiği öne sürülen usulsüzlüğün boyutunun 300 milyon lira olduğu belirlendi. 

MASAK raporlarına göre, Teknokent'e ait Klinik AŞ'nin hisseleri, 12 Mayıs 2014'te, 3 milyon liraya Renkyol Ticaret AŞ'ye satıldı. Bu satıştan 3 gün sonra aynı hisseler, 26 milyon 300 bin liraya başka bir firmaya devredildi.

Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan iş adamı Muhammet Tolga E'nin, Hacettepe Teknoket'e kendine yakın kişileri yerleştirerek kadrolaştığı ve aldığı işlerle kurumu zarara uğrattığı öne sürüldü. 

Gözaltında bulunan eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy'un ise Muhammet Tolga E. hakkındaki soruşturma ve şikayetlerle ilgili emniyette koruma sağladığı iddia edildi.

AA

Etiketler: teknokent, hacettepe
Okunma Sayısı: 1815
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı